«Репортери без кордонів» засуджують затримання Мустафи Найєма та утиски ТВі і 5-го каналу

16 Грудня 2010
15674
16 Грудня 2010
15:24

«Репортери без кордонів» засуджують затримання Мустафи Найєма та утиски ТВі і 5-го каналу

15674
«Репортери без кордонів» засуджують затримання Мустафи Найєма та утиски ТВі і 5-го каналу

«Репортери без кордонів» засуджують утиски 5-го каналу та ТВі, а також затримання  співробітниками підрозділу «Беркут» телеведучого та журналіста «Української правди» Мустафи Найєма. Про це повідомляється на сайті міжнародної організації.

 

Зокрема, «Репортери без кордонів» закликають українську владу прислухатися до резолюції, прийнятої Радою Європи та Європейським парламентом 25 листопада цього року, в якій останній засудив  позбавлення частот ТВі та 5-го каналу і висловив «стурбованість конфліктом інтересів».

«Дуже важливо, щоб Хорошковський не мав змоги втручатися в судовий розгляд чи використовувати спецслужби, щоб переслідувати телеканали-конкуренти і тим самим просувати інтереси своєї медіа-групи», - йдеться у повідомленні. Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликає Вищий адміністративний суд взяти до уваги всі ці фактори при ухваленні свого рішення.

 

Нагадаємо, на останньому засіданні у справі ТВі та 5-го каналу, яке відбулося 14 грудня 2010, колегія суддів Вищого адміністративного суду України під головуванням судді Сергія Чалого вирішила перенести розгляд «частотної справи» по суті на 25 січня, 15:00.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15674
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду