КНМП вимагає від Могильова публічних коментарів щодо затримання Найєма і обшуку Сича

15 Грудня 2010
14664
15 Грудня 2010
15:03

КНМП вимагає від Могильова публічних коментарів щодо затримання Найєма і обшуку Сича

14664
КНМП вимагає від Могильова публічних коментарів щодо затримання Найєма і обшуку Сича

Київська незалежна медіа-профспілка  вважає, що після затримання журналіста Мустафи Найєма та обшуку у головного редактора журналу «Корреспондент» Віталія Сича міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов мусить відзвітувати у Верховній Раді про свою діяльність. Про це йдеться у їх заяві.

 

«Проти журналістів Віталія Сича і Мустафи Найєма було здійснено незаконні дії не як до представників професії, а як проти звичайних громадян. Ці факти свідчать, що подібні дії з боку підлеглих пана Могильова є не випадковими - вони стали системою Це значить, що таким чином можуть повестися з кожним громадянином. Отож,  нині  мова іде уже  не  про загрозу окремим журналістам,  не про загрозу  свободі слова, а про загрозу демократії в цілому. Міністерство внутрішніх справ перетворилося на один з факторів цієї загрози», - йдеться у повідомленні профспілки.

 

 Саме тому КНМП переконана, що Анатолій Могильов мусить публічно висловити своє ставлення до тієї ситуації, яка склалася в МВС.

 

Нагадаємо, 13 грудня співробітники підрозділу «Беркут» затримали телеведучого і журналіста «Української правди» Мустафу Найєма, назвавши його «лицо кавказкой национальности». Цього ж дня  бійці «Беркуту» перевірили документи і обшукали також головного редактора журналу «Корреспондент» Віталія Сича. За його словами під приводом того, що «може я когось в цей момент замовляю».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14664
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду