Мустафу Найєма затримав «Беркут» з формулюванням «лицо кавказской национальности» (ОНОВЛЕНО)

13 Грудня 2010
13195
13 Грудня 2010
23:00

Мустафу Найєма затримав «Беркут» з формулюванням «лицо кавказской национальности» (ОНОВЛЕНО)

13195
Мустафу Найєма затримав «Беркут» з формулюванням «лицо кавказской национальности» (ОНОВЛЕНО)

 

Телеведучого і журналіста «Української правди» Мустафу Найєма затримали співробітники підрозділу «Беркут», пише «Українська правда».

 

Про це повідомила ведуча програми «Час.Новин» на 5-му каналі Тетяна Даниленко.

 

За її словами, журналіста затримали близько 21.30 біля будівлі редакції 5 каналу.

 

«Під'їхали на машині "Беркуту". Не представившись, попросили вийти з машини (журналіст знаходився в машині Даниленко). Мустафа вийшов. Попросили пред’явити документи. Почали хамити. Мустафа пред’явив документи, але вони сказали: "Що вони не побачили», - розповіла свідок події.

 

«Вони його затримали силою, пояснивши це тим, що він "Лицо кавказкой национальности", і повели в Подільське райуправління», - розповіла Даниленко. «При цьому вони хамили йому і мені та вилучили в нього мобільний телефон», - додала вона.

    

Журналіста доставили в райвідділ, склали протокол і відпустили. «Співробітник написав протокол про затримання. На вході до райвідділу цей співробітник підкинув мені в кишеню мій телефон», - розповів Мустафа. «На прохання пояснити, чому забрав мій телефон. Він сказав, що нічого пояснювати не буде», - уточнив журналіст.

 

Начальник ГУ МВС в Києві Олексій Крикун вибачився перед журналістом та пообіцяв провести службове розслідування. 

 

На запитання ТК, із чим він пов'язує інцидент, Мустафа Найєм відповів: «З людським хамством та дебілізмом, більше ні з чим».

 

Начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук у коментарі «Українській правді» сказав, що міліція затримала Мустафу Найєма через те, що він не показав документи. За його словами, беркутівці попросили Мустафу пред'явити документи, оскільки в нього «східний тип обличчя».

 

За словами Поліщука, оскільки журналіст відмовився це зробити, міліціонери посадили Мустафу до свого автомобіля, і відвезли до подільського райвідділу міліції. Сам Найєм каже, що документи показав. Пізніше Поліщук уточнив, що «міліціонери не побачили документи Наєма, коли він їх пред’явив».

 

Начальник прес-служби київської міліції наголосив, що у райвідділку інцидент залагодили. «Ніяких документів не складали, і ніхто ніяких претензій не має», - заявив він. Поліщук запевнив, що бійці «Беркуту» не знали в обличчя Мустафу, «бо вони ТВі не дивляться, і не знали, що Мустафа публічна людина».

 

Також він зазначив, що один з народних депутатів побачив новину про затримання журналіста на сайті «Української правди» та зв’язався з начальником київської міліції.

 

На думку прес-секретаря міліції, співробітники «Беркуту» могли встановити особу журналіста «спокійно, на місці».

 

Подробиці інциденту Мустафа Найєм описав у статті на «Українській правді».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13195
Читайте також
15.12.2010 14:16
Азад Сафаров, для «Детектор медіа»
14 189
15.12.2010 12:22
Виктория Сюмар, Институт массовой информации
21 452
15.12.2010 12:17
Портал «Права людини в Україні»
23 152
15.12.2010 10:35
Андрій Михайлик, для «Детектор медіа»
14 654
14.12.2010 16:05
Світлана Остапа
32 602
14.12.2010 11:21
Соня Кошкина, «Левый берег»
24 993
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лицо савянской национальности
4888 дн. тому
Скажи мустафа, почему тебе так стыдно что тебя назвали кавказцем? Не потому ли что беспредельничаете в Киеве. москве, Крыму? Рекет, насилие над нашими телками. Не нравится жить здесь- езжай туда где тебя будут целовать. Что вы со своей родиной сделали? Хотите , тоже чтоб и с нашей сделать?
Слав
4888 дн. тому
Влад, рація, підтримую. Розвели тут з ним цілу проблему. Хай би тихо сидів...
Влад
4889 дн. тому
Знает ли Мустафа, что у него на родине, в Афганистане, английский врач был застрелен за то что у него виднелся нательный крестик? Не лучше ли обсирать вам свою Родину, а не мою?!
телек
4889 дн. тому
Мустафа, а слабо в прокуратуру и суд написать, а потом в Европейский суд по правам человека? Вот тогда мы поверим, что Вы настоящий журналист, профессионал
кук
4889 дн. тому
ЗАПУГИВАЮТ ГАДЫ! ДЕРЖИСЬ МУСТАФА! ОНИ ТОЛЬКО 9 МЕСЯЦЕВ, А КАЖЕТСЯ ВЕЧНОСТЬ. КАЖДУЮ НАЕЗДЫ НА ЖУРНАЛИСТОВ
Алегарф
4889 дн. тому
Жирну сраку на гилляку!
читаДтч
4889 дн. тому
А, да. К близким людям это тоже относится. :(
читаДтч
4889 дн. тому
Мобилу "доили". Жучка туда вставиле и все контакты списали. Мустафа - "большой брат" наблюдает за тобой. Теперь - взлом почто и жежешички.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду