Черговий обшуканий «Беркутом» – головний редактор «Корреспондента» Віталій Сич

14 Грудня 2010
13825
14 Грудня 2010
19:31

Черговий обшуканий «Беркутом» – головний редактор «Корреспондента» Віталій Сич

13825
Черговий обшуканий «Беркутом» – головний редактор «Корреспондента» Віталій Сич

13 грудня бійці «Беркуту» перевірили документи і обшукали також головного редактора журналу «Корреспондент» Віталія Сича. Про це він пише 14 грудня у своєму блозі.

 

«Затримали мене вчора ввечері міліціонери. На вулиці, прямо біля входу в офіс. Стояв я з колегою біля його машини у нас на парковці. Під'їхав джип "Беркута". Вийшли три хлопці, попросили в нас документи під приводом того, що "може я когось в цей момент замовляю», - розповів Сич.

 

«Оскільки я нічого не порушував, чинити опір я не став. Показав водійське посвідчення. І сказав, що журналіст, працюю прямо тут поруч. Якщо хочете, можемо зайти, буквально 50 метрів, покажу посвідчення», - пише журналіст.

 

Потім беркутівці обшукали Віталія Сича.

 

«Зацікавили гроші в кишенях. Запитали, звідки, чому. Мої гроші, кажу. Їх таке пояснення не задовільнило. Чи не боїтеся гоп-стопу, запитали вони. За 14 років роботи журналістом це і був, власне, мій перший гоп-стоп. Попросили відкрити машину, щоб обшукати і її. Тут ми заперечили, що без власниці відкривати машину не варто. Власниця - моя сестра, вона працює у нас в компанії», - уточнив журналіст.

 

Власниця спустилася, відкрила машину, «беркутівці» перевірили багажник і бардачок. Лише після цього журналіста відпустили.

 

«На сайті "Беркуту" написано, що це підрозділ спеціального призначення. В чому це призначення, я тепер геть не розумію. Так само, як і те, чи можуть міліціонери без причини обшукувати на вулиці звичайних людей» - пише Сич.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментарі щодо деталей інциденту з Віталієм Сичем та правомірності дій працівників «Беркуту»

 

Як повідомляла ТК, 13 грудня «Беркут» затримав телеведучого і журналіста Мустафу Найєма.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13825
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
dfdff
4887 дн. тому
Потому издание не может/не хочет нормально делать запрос, что оно карманное чье-то и тот кто-то не хочет выяснять такие вот инцидент-ты по своей причине. Поэтому и пишут вот сюда вот а не дают каждому такому делу официальных ход... Изданию именно так и выгодно.... "волны пускать", а если конкретно разбираться - сразу назад.... неее.. нам это не выгодно...
123
4887 дн. тому
Смотрю я на эту "критику" и думаю, а чем она от меня, такого маленького, отличается? И думаю, что не "чем", а "должна отличаться". Но не отличается :( ... констатитрует факт сползания в "колумбию", плачет и больше ничего.
де бил
4887 дн. тому
Мы живем в нищем государстве, где на зарплату менту ничего не остается как вымогать у честных граждан деньги и подбрасывать наркотики. Азаров, а слабо тебе прожить на эти деньги? Именно этим определен ментовский беспредел, а мы все заложники беззакония
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду