detector.media
15.12.2010 15:03
КНМП вимагає від Могильова публічних коментарів щодо затримання Найєма і обшуку Сича

Київська незалежна медіа-профспілка  вважає, що після затримання журналіста Мустафи Найєма та обшуку у головного редактора журналу «Корреспондент» Віталія Сича міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов мусить відзвітувати у Верховній Раді про свою діяльність. Про це йдеться у їх заяві.

 

«Проти журналістів Віталія Сича і Мустафи Найєма було здійснено незаконні дії не як до представників професії, а як проти звичайних громадян. Ці факти свідчать, що подібні дії з боку підлеглих пана Могильова є не випадковими - вони стали системою Це значить, що таким чином можуть повестися з кожним громадянином. Отож,  нині  мова іде уже  не  про загрозу окремим журналістам,  не про загрозу  свободі слова, а про загрозу демократії в цілому. Міністерство внутрішніх справ перетворилося на один з факторів цієї загрози», - йдеться у повідомленні профспілки.

 

 Саме тому КНМП переконана, що Анатолій Могильов мусить публічно висловити своє ставлення до тієї ситуації, яка склалася в МВС.

 

Нагадаємо, 13 грудня співробітники підрозділу «Беркут» затримали телеведучого і журналіста «Української правди» Мустафу Найєма, назвавши його «лицо кавказкой национальности». Цього ж дня  бійці «Беркуту» перевірили документи і обшукали також головного редактора журналу «Корреспондент» Віталія Сича. За його словами під приводом того, що «може я когось в цей момент замовляю».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY