Осман Пашаєв подасть до суду на керівництво СТБ

24 Листопада 2010
23238
24 Листопада 2010
16:56

Осман Пашаєв подасть до суду на керівництво СТБ

23238
Осман Пашаєв подасть до суду на керівництво СТБ

Заступник голови правління ЗАТ «ММЦ-СТБ» Олександр Клишавчук 23 листопада заявив спеціальному кореспондентові Осману Пашаєву, що його скорочення цілком справедливе. Про це ТК повідомив особисто Осман Пашаєв.

 

«Якщо 1 грудня мене скоротять з посади спеціального кореспондента  департаменту інформаційно-аналітичного мовлення ЗАТ "ММЦ-СТБ", то 2 грудня я подам до суду цивільний позов. Сама реорганізація департаменту є незаконною, бо не узгоджена з профспілкою. Закриття ранкових новин торік, реорганізація департаменту цього року і не перерахування грошей (внесків) членів профспілки з їхніх рахунків на рахунок профспілки – це є трьома доказами про перешкоджання діяльності первинного осередку профспілки "Медіафронт”», – сказав Осман Пашаєв.

 

За словами Османа, якщо комітет профспілки підтримає його пропозицію, то буде окремий позов від профспілки як від юридичної особи до голови правління СТБ. Нагадаємо, за перешкоджання діяльності профспілки передбачена кримінальна відповідальність.

 

Олександр Клишавчук у коментарі ТК зазначив, що скорочення працівників на каналі відбувається в рамках закону, це стосується й Османа Пашаєва.

 

Як писала ТК, Осману Пашаєву запропонували перейти з посади спеціального кореспондента «Вікна-новин» на посаду диспетчера центрального диспетчерського відділу, спеціаліста з розшифровування відеокасет або спеціаліста з документообігу департаменту управління персоналом.

 

Раніше ТК з посиланням на власні джерела писала про те, що після скорочень працівників департаменту інформаційно-аналітичного мовлення не будуть прийняті назад на роботу у «Вікна-новини» журналіст Осман Пашаєв і випусковий редактор Маргарита Трубачова.

 

ТК повідомляла, що керівництво СТБ вирішило провести на каналі реорганізацію і 28 вересня видало наказ про скорочення працівників інформаційно-аналітичної програми «Вікна-новини». При цьому прес-служба СТБ запевнила, що «Вікна» залишаться в ефірі каналу в тих самих слотах, а скорочення будуть мінімальними. Заступник генерального директора СТБ Олексій Мустафін уточнив, що реструктуризація передбачає підвищення особистої відповідальності випускового та відмову від розподілу на кореспондентів і спеціальних кореспондентів.

 

Нагадаємо, що Осман Пашаєв є головою профспілки «Медіафронт», а також членом координаційної ради руху «Стоп цензурі!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23238
Читайте також
04.01.2011 14:23
Осман Пашаєв, «Українська правда»
27 495
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду