Справу Пашаєва проти СТБ розгляне Верховний суд

23 Січня 2012
8960
23 Січня 2012
12:02

Справу Пашаєва проти СТБ розгляне Верховний суд

8960
Справу Пашаєва проти СТБ розгляне Верховний суд

Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ допустив до розгляду у Верховному суді справу про поновлення на роботі колишнього спеціального кореспондента СТБ Османа Пашаєва. Про це «Детектор медіа» повідомив представник пана Пашаєва Юрій Свірко.

 

За його словами, таке рішення сьогодні, 23 січня, оголосив суддя Олег Ткачук.

 

«Цю заяву ВССУ мав допустити до провадження Верховного суду ще 16 січня 2012 року, проте колегія з 5 суддів під головуванням В.Мартинюка несподівано та без пояснення причини перенесла розгляд моєї заяви, відклавши її на тиждень», - зазначив пан Свірко.

 

Нагадаємо, Осман Пашаєв позивався до ТОВ «Міжнародний медіацентр - СТБ» і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців). Юрій Свірко вважає, що наказ про звільнення Османа Пашаєва порушував законодавство України про працю, оскільки не був погоджений з первинним осередком профспілки «Медіафронт» на СТБ.

 

Однак юристи СТБ переконували суд, що погодження на звільнення має надавати первинна профспілкова організація на підприємстві, існування якої канал не визнає через те, що не має доказів її реєстрації у Міністерстві юстиції. Тоді як представник Османа Пашаєва вважає, що така легалізація не потрібна. У своїй позовній заяві він посилався на рішення Конституційного Суду та на ухвалу Верховного суду, де в аналогічних випадках є підтвердження його позиції.

 

Шевченківський районний та київський апеляційний суди відмовили Осману Пашаєву. Після цього він подав касаційну скаргу, яку теж відхилили зазначаючи, «що касаційна скарга не обґрунтована».

 

Але після цього, за словами пана Свірка, 23 листопада 2011 року цей же суд Вищий спеціалізований суд виніс ухвалу щодо Довжоцького спиртового заводу. «У цій справі районний суд поновив людину на роботі, а апеляційний скасував рішення через те, що не була легалізована первинна організація. Однак ВССУ скасував рішення апеляційного суду і поновив чинність рішення районного», - каже Юрій Свірко. Саме цю підставу він вказав у своїй заяві до ВССУ з проханням дозволити переглянути рішення щодо Османа Пашаєва та СТБ у Верховному суді.

 

За його словами, цього тижня справа буде скерована до Верховного суду, який має розглянути її в лютому.

 

«Я переконаний, що Верховний суд скасує всі рішення і відправить справу на новий розгляд», - наголосив Юрій Свірко.

 

Також він висловив обурення тим, що попри всі його заклики до руху «Стоп цензурі!» жоден його представник не прийшов підтримати Османа Пашаєва в суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8960
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду