Головою «Медіафронту» переобрано Османа Пашаєва

2 Жовтня 2010
15917
2 Жовтня 2010
21:10

Головою «Медіафронту» переобрано Османа Пашаєва

15917
Головою «Медіафронту» переобрано Османа Пашаєва

Османа Пашаєва переобрано головою профспілки «Медіафронт». Таке рішення було прийнято на річних зборах профспілки.

 

За словами виконавчого секретаря профспілки Анни Петренко, також було оновлено склад керівних органів профспілки. Зокрема, до ради профспілки увійшли голови первинних осередків на телерадіоорганізаціях: Ольга Червакова (СТБ), Мирослав Откович («1+1»), Ганна Романенко (ТОНІС), Олександра Мітіна (ТРК «Україна») та секретар ради профспілки Сергій Кудімов.

 

Членами центрального комітету стали: Людмила Маркіз та Елла Білостоцька (ТРК «Україна»), Світлана Сич (ТОНІС), Григорій Жигалов («1+1») та Олег Жданов (СТБ).

 

Ревізійна комісія тепер працюватиме у такому складі: Світлана Березовська («1+1»), Марина Кириєнко (ТРК «Україна»), Анна Хом'як (СТБ).

 

Як уже повідомляла ТК, під час зборів обговорювалася ситуація в телерадіорганізаціях, де є первинні осередки «Медіафронту», і було вирішено викласти на сайті профспілки порядок дій при розв'язання трудових суперечок.

 

Також на зборах було прийнято рішення надати пропозиції до закону «Про телебачення та радіомовлення» з приводу формування редакційних рад у телерадіоорганізаціях до Громадської гуманітарної ради при президенті України. Ці пропозиції спрямовані на те, щоб ініціювати зміни, за яких конфліктні питання щодо виходу чи не виходу сюжету вирішуватимуться на самих телеорганізаціях.

 

«Адже ще у 2005 році, на хвилі Помаранчевої революції, було запроваджено зміни до закону "Про телебачення та радіомовлення", які передбачали створення редакційних статутів та редакційних рад. І передбачалося, що половина цих рад складатимуть представники від керівництва, а половина буде від творчого колективу, - сказав Осман Пашаєв. - Як формуються ці ради на телекомпаніях України, ми тепер усі добре розуміємо. Ніякого формування редакційних рад по-справжньому не було. На 5-му каналі редакційні ради працюють тільки тоді, коли треба захищати бізнес пана Порошенка, а не коли вирішувати питання виходу чи не виходу сюжету в ефір. Я не чув, щоб редакційні ради працювали на інших каналах».

 

Осман Пашаєв зазначив, що на зборах профільного комітету обговорював ці пропозиції з Андрієм Шевченком. На зборах «Медіафронту» ці пропозиції було оформлено в протоколі. Також було прийнято рішення доручити члену від профспілки у Гуманітарній раді при президенті Ользі Черваковій внести ці пропозиції до закону «Про телебачення та радіомовлення».

 

Ці пропозиції буде оприлюднено після того, як Ольга Червакова представить їх Громадській гуманітарній раді.

 

Також збори підтвердили рішення центрального комітету профспілки про встановлення членських внесків 0,5% (половина відсотка) від нарахованої заробітної платні, але не менше 30 гривень на місяць

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15917
Читайте також
04.01.2011 14:23
Осман Пашаєв, «Українська правда»
27 495
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
фуй
4957 дн. тому
Вот то ДА !!! Их только немного научили делать новости. Теперь научат защищать честь и достоинство.
ОГО
4957 дн. тому
Вот это ДА !!!! Попов подсунул шикарную мину в меди-холдинг СКМ и талантливо свалил. Засланые козачки и секретириат фронтов. Кто бдудет делать новости ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду