Суд відмовив Пашаєву у справі проти СТБ

28 Березня 2011
18622
28 Березня 2011
10:39

Суд відмовив Пашаєву у справі проти СТБ

18622
Суд відмовив Пашаєву у справі проти СТБ

Шевченківський районний суд міста Києва відмовив Осману Пашаєву в задоволені позову до каналу СТБ у повному обсязі. Таке рішення 28 березня оголосила суддя Олена Ганечко. Про це ТК повідомив представник позивача Юрій Свірко.

 

Зокрема, у рішенні суду йдеться: «Суд приходить до висновку, що в діях відповідача відсутня неправомірність. Відповідач при звільненні позивача не порушив його прав, а тому відсутні підстави для задоволення позову».

 

Як уже писала ТК, Осман Пашаєв позивався до ТОВ «Міжнародний медіацентр - СТБ» і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50 тисяч 840 гривень 20 копійок за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців).

 

Юрій Свірко вважає, що наказ про звільнення Османа Пашаєва порушував законодавство України про працю, оскільки не був погоджений з первинним осередком профспілки «Медіафронт» на СТБ, а також із самою профспілкою, яку на той час очолював позивач. У той же час представники телеканалу СТБ Ігор Кидалов та Анатолій Максимчук переконували суд, що погодження на звільнення має надавати первинна профспілкова організація на підприємстві, існування якої канал не визнає через те, що не має доказів її реєстрації у Міністерстві юстиції. Нагадаємо, на думку представника позивача така легалізація не потрібна.

 

Також Юрій Свірко зазначав що, на думку позивача, реорганізація на каналі була проведена з єдиною метою звільнити пана Пашаєва, і фактично після її проведення жодних змін на каналі не відбулось. Але юристи СТБ стверджували, що реорганізація «фактично була проведена», внаслідок чого були скорочені усі посади спеціальних кореспондентів і дві посади випускових редакторів. Свідок Наталія Соколенко у свідченнях суду сказала, що після реорганізації ніяких змін у її роботі не відбулось. Як і раніше, вона підпорядковується Олексію Мустафіну. «Якщо мова йде про політичні сюжети - то Мустафіну, якщо про собачок - то випусковому», - сказала вона.

 

За словами пана Свірка, у рішенні суддя наголосила, що свідчення Наталії Соколенко з приводу проведення реорганізації не мають жодного значення, оскільки у них поданий її суб'єктивний погляд, і вони спростовуються письмовими доказами, наданими представниками каналу на підтвердження проведення цих змін.

 

У рішенні суддя підтвердила, що закон вимагає легалізації первинних організацій. І без такої легалізації діяльність первинного осередку є протизаконною.

 

Завтра, 29 березня Юрій Свірко планує подавати апеляційну скаргу. «Я сподіваюсь,що апеляційний суд скасує це незаконне рішення», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18622
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Левко
4787 дн. тому
Осман у блозі викладе скан судового рішення?
Апеляція
4787 дн. тому
Максимчуку - респект
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду