Профспілка СТБ не вдаватиметься до публічних заяв у боротьбі за трудові права

2 Жовтня 2010
14703
2 Жовтня 2010
19:08

Профспілка СТБ не вдаватиметься до публічних заяв у боротьбі за трудові права

14703
Профспілка СТБ не вдаватиметься до публічних заяв у боротьбі за трудові права

Під час зборів профспілки «Медіафронт» обговорювалися питання про скорочення на СТБ. Було прийнято рішення: у випадку, якщо співробітник каналу і член профспілки вважатиме, що його права під час скорочення чи реорганізації порушено, профспілка всіма можливими шляхами, передбаченими законодавством, апелюватиме до керівництва і змушуватиме його не порушувати закону. Як розповіла ТК Ольга Чевакова, їй, як голові осередку, доручено забезпечувати швидкий і прозорий документообіг.

 

«Моя позиція полягає в тому, що ніяких публічних заяв, ніяких хороводів навколо голови правління та інших малоефективних методів боротьби за свої трудові права від імені профспілки не буде», - зазначила Ольга Червакова.

 

Натомість триватиме насамперед переговорний процес із керівництвом. «Якщо хтось із співробітників вважає, що його права порушено (наприклад, комусь скажуть, що його планують скоротити чи звільнити, і він із цим не згоден), він звертається письмово до голови осередку, тобто до мене. І я розпочинаю переговори з менеджментом. Якщо ці переговори будуть неефективні, тоді вже застосовуватимуться суди, прокуратура тощо. Але поки про це не йдеться», - зауважила вона.

 

Весь цей механізм буде викладено на сайті «Медіафронту», де будь-хто зможе з ним ознайомитись і взяти бланк заяви.

 

Поки що таких скарг від співробітників СТБ до Ольги Червакової не надходило, оскільки наразі всі ознайомили тільки з наказом про реорганізацію.

 

«Зараз у працівників немає приводу для скарг, оскільки про звільнення їх офіційно ще не повідомляли, - додала Ольга Червакова, - є лише одне неузгоджене питання: перш ніж видавати такий наказ, керівництво мало узгодити його з профспілками. Інших конфліктних питань поки немає».

 

Також Ольга Червакова розказала, що профспілка делегувала її з законодавчими ініціативами в Гуманітарну раду при президенті України.

 

Нагадаємо, вчора Ольгу Червакову було обрано головою первинного осередку профспілки «Медіафронт» на СТБ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14703
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гоблін
4960 дн. тому
Пашаєв молодець: Червакову в голову осередка а сам спочивати на 2 тиждні за кордон. Профспілковий підер, мля
хехе
4963 дн. тому
дык где сайт медиафронту?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду