Російські депутати запропонували за напад на журналістів – позбавлення волі до 15 років

18 Листопада 2010
15364
18 Листопада 2010
10:23

Російські депутати запропонували за напад на журналістів – позбавлення волі до 15 років

15364
Російські депутати запропонували за напад на журналістів – позбавлення волі до 15 років

Депутати Держдуми Ірина Ярова і Борис Резник направили до уряду і Верховного суду для отримання висновку законопроект, який передбачає більш жорстку відповідальність за напади на журналістів. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на ИТАР-ТАСС.

 

Депутати пропонують ввести до 144-ї статті, в якій йдеться про злочини проти журналістів, новий пункт. В ньому йдеться про те, що, якщо злочин здійснено  із застосуванням насильства, небезпечного для життя або здоров'я, або із загрозою застосування такого насильства, або групою осіб, або із застосуванням зброї, або на замовлення, злочинцям загрожує позбавлення волі на термін від шести до 15-ти років.

 

Пропонується змінити чинний текст статті 144 і карати тих, хто перешкоджає законній професійній діяльності журналістів з використанням свого службового становища або із застосуванням насильства, позбавленням волі на термін від двох до п'яти років. Нині максимальне покарання становить два роки.

 

Раніше Борис Резник пропонував озброїти журналістів.

 

Посилена увага до цього питання у депутатів виникла після нападу і побиття співробітника газети «Коммерсантъ» Олега Кашина.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15364
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду