Російські журналісти звернулися до Дмітрія Медведєва, щоб захистив їх від нападів

7 Листопада 2010
15867
7 Листопада 2010
11:25

Російські журналісти звернулися до Дмітрія Медведєва, щоб захистив їх від нападів

15867
Російські журналісти звернулися до Дмітрія Медведєва, щоб захистив їх від нападів

У зв'язку з нападом на журналіста «Коммерсанта» і постійного автора OpenSpace Олега Кашина його колеги звернулися до президента Росії Дмітрія Медвєдєва. Вони зазначають, що журналісти Росії нарешті мають бути захищені, і що влада несе пряму відповідальність за безпеку роботи ЗМІ в країні.

 

«З дня вбивства Владислава Лістьєва минуло 15 років. Анна Політковська була вбита чотири роки тому. Редактор "Хімкінської правди" Михайло Бєкєтов покалічений торік у листопаді. Ці злочини не розкриті досі. Виходить, що журналіст у Росії - мішень легка, ефективна і абсолютно безпечна», - йдеться у зверненні. За словами колег Кашина, журналістика - це ще й індикатор стану суспільства. «Вимагаючи захисту журналістів, ми говоримо не тільки про свій цех. Необхідно захистити і наших читачів. Право журналіста нормально виконувати свої обов'язки і не відчувати страху за своє життя - це право суспільства говорити і бути почутим», - пишуть журналісти.

 

Журналісти Росії вимагають, щоб розслідування справи Олега Кашина було доведено до кінця. Винні мають бути названі і покарані. Крім того, мають були доведені до кінця й справи Політковської і Бекетова.

 

У зверненні також ідеться про те, що тільки цього року в Росії були вбиті 8 журналістів, а ще на 40 представників ЗМІ були скоєні напади.

 

Під зверненням уже підписалися кілька десятків журналістів. Колеги Олега Кашина повідомили, що збір підписів під зверненням відбудеться у Москві 7 листопада з 16:00 до 18:00 поруч з будівлею ГУВС на Петрівці, 38. Можна також надіслати підпис на електронну адресу: pisma.openspace@gmail.com.   

 

Кримінальна справа за фактом жорстокого побиття російського журналіста «Коммерсанта»  Олега Кашина перекваліфікована зі статті «замах на вбивство» на «замах на вбивство, скоєний групою осіб», повідомляє Газета.Ру.

 

За інформацією «Новой газеты», сьогодні, 7 листопада, російські журналісти організували пікет біля будівлі ГУМВС Москви. До них приєдналися громадянські активісти і блогери. Вони вимагають знайти виконавців і замовників нападу на журналіста. Зранку, коли акція розпочиналася, міліція намагалася розігнати її учасників. Зрештою, охоронці порядку відступили.

 

Нагадаємо, що 5 листопада у Москві було скоєно жорстокий напад на Олега Кашина. Нині кореспондент у стані штучної коми перебуває у відділі реанімації 36-ї міської лікарні Москви.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15867
Читайте також
08.11.2010 14:40
Татьяна Неймаш
, для «Детектор медіа»
26 967
08.11.2010 11:43
«Интерфакс»
35 563
08.11.2010 11:19
Андрей Козенко, Kommersant.ru
30 748
07.11.2010 18:47
Антон Ключкин, «Лента.Ру»
30 872
07.11.2010 14:10
Арслан Саидов, «Радио Свобода»
34 649
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду