Міліція вилучила документи та приватне листування у заступника редактора «Нового стилю»

19 Жовтня 2010
13085
19 Жовтня 2010
11:38

Міліція вилучила документи та приватне листування у заступника редактора «Нового стилю»

13085
Міліція вилучила документи та приватне листування у заступника редактора «Нового стилю»

Харківська міліція провела обшук квартири заступника редактора газети «Новий стиль» Петра Матвієнка, вилучивши комп'ютерну техніку, де були чернетки для майбутніх статей, бази даних та приватне листування. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Обшук відбувся приблизно о дев'ятнадцятій вечора 15 жовтня. До оселі Петра Матвієнка завітали слідчі на чолі з Валерієм Легеневським, слідчим з особливо важливих справ головного управління МВС України. За словами пана Матвієнка, такі дії міліція провела на основі постанови Київського районного суду міста Харкова: «Через те, що Матвієнко робить заяви, дає інтерв'ю, скликає прес-конференції, їздить до Києва і невідомо, за які кошти він усе це робить, суд дає санкцію на проведення обшуку», - переказав він текст документа.

 

Пан Матвієнко стверджує, що правоохоронці діяли цілеспрямовано, відразу ж почали вилучати електронні носії інформації, забрали з собою навіть комп'ютер дитини. Заступник редактора розцінює дії правоохоронців як порушення таємниці приватного життя.

 

Петро Матвієнко переконаний, що таким чином міліція намагається помститися за його зусилля щодо надання широкого розголосу зникненню українського журналіста Василя Климентьєва.

 

Слідчі наразі ніяк не коментують обшук. «Я коментарів не даю», -заявив Валерій Легеневський.

 

За інформацією видання, заступник міністра внутрішніх справ Леонід Зима пообіцяв прокоментувати п'ятничний обшук квартири Петра Матвієнка за кілька днів, коли до Харкова приїде комісія з перевірки перебігу слідства.

 

На думку експерта Харківської правозахисної групи Айгуль Муканової, підстави обшуку «дещо дивні». Вона ще не бачила копію документа судової постанови про дозвіл на обшук квартири, тому вимушена висловлювати власну точку зору, ґрунтуючись на розповіді Петра Матвієнка. «Згідно із законом, така мотивація судової санкції не може бути обґрунтуванням для проведення обшуку. Тут є невирішене питання: немає в українському законодавстві процедури, яка б могла оберігати журналістів від такого втручання в їхню діяльність», - розповіла пані Муканова.

 

Нагадаємо, нещодавно Петро Матвієнко заявив, що провів власне розслідування у справі Климентьєва, встановивши хронологію подій, що передували його зникненню чи загибелі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13085
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду