ТСК щодо розслідування випадків цензури у ЗМІ розгляне питання про Климентьєва та Нацраду

6 Вересня 2010
22320
6 Вересня 2010
14:18

ТСК щодо розслідування випадків цензури у ЗМІ розгляне питання про Климентьєва та Нацраду

22320
ТСК щодо розслідування випадків цензури у ЗМІ розгляне питання про Климентьєва та Нацраду

7 вересня 2010 року об 11.30 відбудеться чергове засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів комісії, яку очолює народний депутат Ірина Геращенко.

 

На засіданні планується розглянути питання щодо зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва, ситуацію  навколо «Чорноморської» ТРК,  заслухати представників регіональних ЗМІ про факти перешкоджання журналістській діяльності та тиску на свободу слова з боку правоохоронних органів та місцевої влади.

 

Відповідно до звернень телерадіомовників щодо порушень їх прав та  у зв'язку із суспільним резонансом цієї теми, на засіданні розглянуть питання щодо проведеного конкурсу, оголошеного згідно рішення Нацради №1945  від 30 вересня 2009 року та чинності ліцензій ТРК НБМ, ТРК «Експрес-інформ», ТРК «Телерадіосвіт», а також  питання майбутнього розвитку телерадіопростору.

 

Крім того, члени ТСК планують також розглянути пропозицію народного депутата В'ячеслава Кириленка щодо проведення спеціального засідання парламенту, присвяченого ЗМІ та ситуації зі свободою слова, а також про направлення листа до президента з фактами утиску прав журналістів.

 

На засідання запрошено представників НСЖУ, Київської незалежної медіапрофспілки, регіональні журналісти, які зазнали утисків, представники 5-го каналу та ТВі.

 

Як повідомили ТК в секретаріаті комісії, за весь час її роботи зареєстровано 46 листів.

 

Засідання ТСК відбудеться в приміщенні Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5  (кімната № 5, третій поверх).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22320
Читайте також
03.08.2012 16:36
Наталія Данькова
, Вікторія Білаш
31 028
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
samson
4990 дн. тому
Наша редакція про знищення газети їм писала і телефонувала. А толку - нуль! Та нічого, ми поки якось терпимо, журналісти, всі ці обшуки, арешти, обіззяннікі, суди... "Веселе" життя триває :) Чергова балаканина буде завтра про своїх і для своїх!!! Звісно, у нас же тільки 5 канал "переслідуваний"! http://zemna.ua/2010-06-09-15-25-24/147-2010-08-25-22-35-57
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду