Янукович про зникнення Климентьєва: «Такі проблеми можна спостерігати в усіх країнах пострадянського простору»

23 Вересня 2010
19526
23 Вересня 2010
14:38

Янукович про зникнення Климентьєва: «Такі проблеми можна спостерігати в усіх країнах пострадянського простору»

19526
Янукович про зникнення Климентьєва: «Такі проблеми можна спостерігати в усіх країнах пострадянського простору»

В рамках візиту до США, де президент України Віктор Янукович бере участь у сесії Генеральної Асамблеї ООН, він дав інтерв'ю інформаційному агентству Associated Press та виданню The Wall Street Journal. Зустріч з журналістами відбулася напередодні, 22 вересня, у Нью-Йорку.

 

У інтерв`ю AP  Янукович прокоментував обставини зникнення засновника і редактора харківської газети «Новый стиль». Зокрема, журналіст зауважив, що Климентьєву погрожували і пропонували хабар за відмову від публікації про Харківську обласну прокуратуру, яку звинувачують в отриманні хабарів. Янукович сказав, що подібні проблеми не є унікальними для України.

 

«Такі проблеми можна спостерігати в усіх країнах пострадянського простору. У нас в Україні вони також є, - сказав він. - Йдеться про окремі, індивідуальні випадки. Це не є політикою  уряду».

 

До загальних захворюваннь пострадянських країн Янукович відніс і проблеми зі свободою слова. В інтерв`ю The Wall Street Journal щодо звинувачень лідерів опозиції в переслідуваннях і обмеженні свободи слова він сказав: «Як і в багато пострадянських країн, Україна має певні хвороби». Проте, зауважив президент, вони не є системними. «Траплялися індивідуальні випадки, коли окремі права і свободи" були порушені, - сказав він. - Цьому  має бути приділена особлива увага в нашій політиці».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19526
Читайте також
03.08.2012 16:36
Наталія Данькова
, Вікторія Білаш
31 025
01.12.2010 11:35
Євген Солонина, «Радіо Свобода»
20 795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду