У помешканні Климентьєва знайдено ще один пістолет

30 Вересня 2010
17483
30 Вересня 2010
17:10

У помешканні Климентьєва знайдено ще один пістолет

17483
У помешканні Климентьєва знайдено ще один пістолет

У помешканні зниклого журналіста Василя Климентьєва правоохоронці знайшли ще один пістолет. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов сьогодні на брифінгу, пише «Укрінформ».

 

За словами міністра, зброю виявили під час чергового обшуку: «Це вже другий пістолет для стрільби гумовими кулями, який він зазвичай носив з собою», - сказав Могильв.

 

Анатолій Могильов висунув версію, що зброю підкинули, оскільки раніше в квартирі журналіста її не було, а слідство вважало, що Климентьєв пішов з дому саме з цим пістолетом. Зараз триває перевірка людей, які мають доступ до його житла.

 

Міністр також поінформував, що міліція, як і раніше, розглядає близько десяти версій зникнення В.Климентьєва. Водночас слідство схиляється до припущення про зв'язок цієї події з професійною діяльністю редактора. Детально розробляється також версія, пов'язана з особистим життям зниклого. «Є люди, які були незадоволені Климентьєвим в особистому плані», - прокоментував Могильов.

 

Леонід Зима, заступник міністра внутрішніх справ, додав, що у справі вже допитано близько 300 свідків та понад 900 мешканців мікрорайону, де жив журналіст. За його словами, дехто з них бачив автомобіль, який виїхав від будинку саме у той час, коли ймовірно вийшов з помешкання журналіст. Перевірено також 200 автомобілів.

 

Нагадаємо, що про зникнення засновника і головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва стало відомо 12 серпня. Із заявою про те, що пан Климентьєв напередодні пішов з дому та не повернувся, до міліції звернулись його близькі родичі.

 

15 серпня слідчим відділом Дзержинського РВ ГУМВС у Харківській області порушено кримінальну справу за ст. 115 КК України (навмисне вбивство). Кримінальна справа перебуває під особистим контролем Президента України Віктора Януковича.

 

Як повідомляла ТК, стурбованість щодо зникненням головного редактора «Нового стилю» висловили Комітет із захисту журналістів, а також представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович. А «Репортери без кордонів» закликали провести ретельне і прозоре розслідування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17483
Читайте також
03.08.2012 16:36
Наталія Данькова
, Вікторія Білаш
31 023
01.12.2010 11:35
Євген Солонина, «Радіо Свобода»
20 793
14.09.2010 11:15
Андрій Лаврик, Богдан Буткевич, Тетяна Федоркова, «Український тиждень»
36 137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду