Климентьєв звертався до прокуратури близько 500 разів

7 Вересня 2010
12555
7 Вересня 2010
18:19

Климентьєв звертався до прокуратури близько 500 разів

12555
Климентьєв звертався до прокуратури близько 500 разів

Журналіст харківської газети «Новий стиль» Василь Климентьєв з 2001-го по 2010 рік звертався як до прокуратури Харківської області, так і до Генпрокуратури близько 500 разів. Про це сказав перший заступник начальника головного управління нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Генпрокуратури Володимир Гузир під час засідання ТСК 7 вересня.

 

«Його звернення розглядалися у відповідності до закону про звернення громадян, і на них були дані відповіді. Всі звернення Климентьєва стосувалися або порушених кримінальних справ, які знаходилися в провадженні, або матеріалів, які ми називаємо відмовними, по яких було прийнято процесуальне рішення. З усіх звернень не було жодного, яке б носило елемент журналістського розслідування чи погрози на його адресу», - сказав Гузир.

 

Він також зазначив, що у ГПУ немає будь-яких підстав ставити під сумнів фаховий рівень слідчих, які займаються розслідуванням кримінальної справи Климентьєва, додавши, що у справі працює 12 слідчих. Пан Гузир відразу після засідання ТСК їде до Харкова, де особисто слідкуватиме за цією кримінальною справою.

 

Заступник головного редактора харківської газети «Новий стиль» Петро Матвієнко розповів членам ТСК, що міліція не захищає свідків у справі Климентьєва, а робить все, щоб їх налякати. «Так сталося з адвокатом і співавтором газети В'ячеславом Ісмайловим, квартиру якого штурмували беркутівці, з дружиною Климентьєва, яку атакує податкова, і особисто зі мною. Мені правоохоронці пошкодили дві телефонні сім-карти», - сказав Матвієнко.

 

Представники ГПУ та МВС запевнили пана Матвієнка, що перевірять всі факти, які стосуються порушень прав свідків.

 

Питання розслідування справи Клименьєва перебуває на контролі у міністра МВС, зазначив заступник міністра Леонід Зима.

 

Нині пан Климентьєв вважається зниклим безвісти.

 

МВС посилив оперативно-слідчу групу, яка розслідує справу Климентьєва, 9-ма працівниками карного розшуку, УБОЗу та представниками внутрішньої безпеки, які будуть займатися безпосередньо працівниками міліції. «Я також їду у відрядження до Харкова без обмеження терміну, щоб тримати цю справу на контролі», - сказав Леонід Зима.

 

Члени ТСК попросили представників ГПУ та МВС особливу увагу приділити захисту свідків у цій справі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12555
Читайте також
03.08.2012 16:36
Наталія Данькова
, Вікторія Білаш
31 023
14.09.2010 11:15
Андрій Лаврик, Богдан Буткевич, Тетяна Федоркова, «Український тиждень»
36 138
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду