Колеги Климентьєва провели власне розслідування і з’ясували – журналіст зник на день раніше

1 Жовтня 2010
18357
1 Жовтня 2010
14:56

Колеги Климентьєва провели власне розслідування і з’ясували – журналіст зник на день раніше

18357
Колеги Климентьєва провели власне розслідування і з’ясували – журналіст зник на день раніше

Колеги зниклого харківського журналіста Василя Климентьєва провели власне розслідування у справі, встановивши хронологію подій, що передували його зникненню чи загибелі. Про це пише видання «Німецька хвиля».

 

Петро Матвієнко, заступник головного редактора харківської газети «Новий стиль», заявив, що журналіст міг зникнути раніше, ніж 11 серпня, як стверджували правоохоронці донині. Він розповідає, що Климентьєв разом з водієм, якого у міліції не вважають зниклим без вісті, але, за даними журналістів, все ж розшукують, їздив дивитися на маєток головного податківця області поблизу Печенізького водоймища. Саме там потім знайшли ключі й телефон журналіста. Але тоді Климентьєва не вбили, бо у машині був ще і заступник редактора.

 

Слідством з'ясовано, що 10 серпня той самий водій приходив до Василя Климентьєва. Пан Матвієнко стверджує, що саме після цього візиту головний редактор поділився з колегами, що 11 серпня у нього буде дуже «цікава касета з відеоматеріалами про начальника обласної податкової інспекції». Саме в цей день журналіст зник. За висновками розслідування газети «Новий стиль», водій, який приходив до Климентьєва, і допоможе розкрити справу.

 

Також Петро Матвієнко нагадав, що 11 серпня у будинку Василя Климентьєва двічі спрацьовувала сигналізація. Міліціонери, які приїхали на виклик,  нічого підозрілого не знайшли. «А ось, коли приїхала наступного ранку цивільна дружина Климентьєва, вона побачила, що двері були замкнені по-іншому». За версією заступника головного редактора, люди, які викрали журналіста, скористалися його ключами, адже їм «вдалося обдурити сигналізацію».

 

Петро Матвієнко переконаний, що ці люди мають зв'язки з міліцією: «Тобто вона (сигналізація - ред.) спрацювала, ці люди сховалися, а потім, коли ніхто не поставив квартиру знову на охорону, мали повну свободу дій», - розповідає заступник редактора газети «Новий стиль».

 

За словами Матвієнка,  помешкання його головного редактор обшукали у ніч з 11 на 12 серпня, тобто ще до приїзду міліції. Матвієнко наголосив також, що окрім паспорта, з будинку Василя Климентьєва могли зникнути інші «важливі документи». Раніше міліція повідомляла, що у його помешканні знайшли гроші, а також розписки від боржників журналіста.

 

Зазначимо, Петро Матвієнко висловив думку, що зниклого журналіста не знайдуть уже ніколи. Про це повідомив УНІАН. На думку Матвієнка, «немає ніякого резону» відпускати журналіста живим. «Якщо його й знайдуть, то в зміненому стані, в стані рослини, далеко від Харкова та України», - наголосив колега Климентьєва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18357
Читайте також
03.08.2012 16:36
Наталія Данькова
, Вікторія Білаш
31 023
01.12.2010 11:35
Євген Солонина, «Радіо Свобода»
20 793
14.09.2010 11:15
Андрій Лаврик, Богдан Буткевич, Тетяна Федоркова, «Український тиждень»
36 137
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Барбарис
4958 дн. тому
И чем, спрашивается, милиция занималась все это время, если даже не смогла день исчезновения установить.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду