detector.media
06.09.2010 14:36
Герман: Президент вважає, що охоронець, який образив Андрушка, має понести кару

Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман, відповідаючи на запитання «Главреда» про інцидент з журналістом СТБ Сергієм Андрушком, зазначила: «Коли президент дізнався, що охоронець, який так вчинив з Андрушком, не був звільнений, він дав вказівку повернути справу на повторне розслідування. Президент вважає, що так просто цього залишити не можна - винний має понести кару».

 

За словами Герман, охоронець досі працює, але вона переконана, що в даному випадку ідеться про конфлікт «честі держави» та «честі мундира».

 

«Моя вина в тому, що я не завжди воюю в таких випадках до останнього патрона, а воювати треба. Є люди, які вважають, що треба відстоювати честь мундира, а є ті, хто вважає, що найголовніший мундир - мундир Держави і Президента як символу Держави, і за його чистоту воювати треба», - сказала пані Герман.

 

Але Ганна Герман не змогла пообіцяти, що охоронець буде звільнений.

 

«Можу обіцяти лише те, що преса  обов'язково буде знати, як завершиться ця історія», - сказала вона.

 

Як повідомляла ТК, 15 червня під час відвідування президентом Віктором Януковичем виставки «Агро-2010» президентський охоронець застосував силовий прийом до журналіста СТБ Сергія Андрушка, який зі штативом і мікрофоном наздоганяв оператора, який пішов знімати Віктора Януковича. Того ж дня УДО на своєму сайті опублікувало вибачення перед Сергієм Андрушком.

 

Рух «Стоп цензурі!» виступив з вимогами оприлюднити прізвище співробітника УДО, що застосував силу до Сергія Андрушка, звільнити цього співробітника з УДО, порушити щодо нього кримінальну справу за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, а також провести перевірку законності відмови у порушенні кримінальної справи за всіма попередніми заявами журналістів про перешкоджання їм у виконанні професійній діяльності.

 

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявляла, що в УДО проходить службове розслідування, за результатами якого будуть зроблені «жорсткі висновки».

 

Тим часом, прокуратура Голосіївського району міста Києва відмовила Сергію Андрушку в порушенні кримінальної справи. Журналіст подав скаргу до Прокуратури міста Києва на цю відмову.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY