Концерн РРТ і «Київстар» не змогли отримати провайдерські ліцензії Нацради

14 Квітня 2010
19755
14 Квітня 2010
15:43

Концерн РРТ і «Київстар» не змогли отримати провайдерські ліцензії Нацради

19755
Концерн РРТ і «Київстар» не змогли отримати провайдерські ліцензії Нацради

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 квітня відмовила у видачі ліцензій провайдера програмної послуги Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) і державного підприємства Радіотелевізійний передавальний центр Автономної Республіки Крим (РТПЦ АРК). І Концерн, і його структурний підрозділ претендували на провайдерство цифрових телевізійних мультиплексів.

 

Причиною відмови стали недоліки заявних документів. На думку Нацради, у  заявах зокрема не вказані номери мультиплексів, на які вони подавалися, відсутні висновки УДЦР на вказані частоти, заявлена кількість програм не відповідає кількості програм у загальній концепції. Крім цього, у КРРТ відсутні документи, що підтверджують право на ретрансляцію програм, а також не враховані інтереси держави по збереженню радіочастотного ресурсу в прикордонних регіонах, а в РТПЦ довідкою Держкомстату не передбачений вид діяльності у сфері телебачення і радіомовлення.

 

Також на засіданні 14 квітня Нацрада розглянула заяву ЗАТ «Київстар Дж. Ес. Ем» про видачу ліцензії провайдера із застосуванням технології IPTV. Однак забракло голосів для прийняття рішення (один «за» проти п'яти «утрималися»).

 

Членів Нацради зупинило те, що «Київстар», який має намір надавати свою послугу в Києві, територією прийому вказав два райони - Оболонський і Святошинський, а до переліку програм включені 39 телеканалів, з яких 22 - вітчизняні. Як зауважив на запитання членів Нацради представник апарату, ліцензійний збір за попередніми розрахунками становитиме  всього 14369 гривень. «Вказана кількість програм невелика як на такого потенційно потужного провайдера є надія, що вона не зросте в "надцять" разів», - додав він.

 

Після голосування, яке завершилося не на користь «Київстару», голова Нацради Володимир Манжосов сказав, що питання відкладається до остаточного з'ясування питання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19755
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
brildi
5132 дн. тому
to_DVB-T, Никто меня не выгонял :) Я сам ушел оттуда. Из-за таких "проффесионалов" как ты, которые умеют только меряться своими .....пардон, кто больше профессионал, и нифига больше не умеют делать, там на таких форумах мне делать нечего :)
DVB-T, без УЦТМ!!!
5133 дн. тому
Брилди, идите со своими теориями на..., в лес!!!! Все намного сложнее чем, обыватель думает! Относительно "новый" состав НР тут ни причем! Он сейчас лоббирует интересы Дениса.... пардон ИТК..... читай ИНТЕРА.... а интер не заинтересован в внедрении цифры..... Ребята.... положите куй на цифру пока НР рулит интер! тогда, когда руль перейдет к манжосову тогда будет все ОК! брилди - кури бамбук, с одного форума за твою тупизну уже выгнали! смотри, выгонят и от сюда!!!!
shuba63
5133 дн. тому
Ох,как зажжжж-ужали.И правильно поступила НацРада.(Есть хорошее выражение - кто хочет решить вопрос (выполнить задачу) тот ищет средства, а кто не хочет, тот ищет причины. )Прикрываясь *государственниками* нарушая законы и запуская передатчики ещё ноете?Научитесь работать а не воровать у ГОСУДАРСТВА и бизнеса.
brildi
5133 дн. тому
to_DoctoR, как это на бело говорить черное? если документы есть - то их все видят. А члены Нацрады сидели с закрытыми глазами и их не увидели ? :)
***
5133 дн. тому
Жаль, были надежды что новый состав Нацсовета будет более адекватен в принятии решений. Не передать процесс внедрения цифры в руки профессионалов сейчас (2010 год) - это преступление. Судя по всему таких "установок отказать" будет еще масса, только вот цифры в эфире к обещанному ГОСУДАСТВОМ сроку не будет..
DoctoR
5133 дн. тому
Менеджеры КРРТ знали и перечень документов и процедуру. И, кстати, документы о которых говорится были в наличии. Вопрос решается очень просто - если есть "установка отказать", то ищутся формальные признаки для отказа, если не эти то другие. Процесс можно растянуть по времени до бесконечности. Есть хорошее выражение - кто хочет решить вопрос (выполнить задачу) тот ищет средства, а кто не хочет, тот ищет причины. То как поступили с КРРТ в очередной раз доказывает, что больше вреда чем сделала Нац. рада по внедрению цифры в Украине не сделал никто. И сами ничего не делают, ни другим не дают. А так как ничего в этом мире просто так не происходит следует вывод - значит это кому-то нужно.
brildi
5133 дн. тому
Вот это "нагнули" КРРТ. Неужели менеджеры из КРРТ не знали всей процедуры получения лицензии на MX и не знали всего перечня необходимых документов ??
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду