Нацрада оштрафувала «Малятко-TV» на 106 тисяч, а канал «Возрождение» на 284 тисячі гривень

Нацрада оштрафувала «Малятко-TV» на 106 тисяч, а канал «Возрождение» на 284 тисячі гривень

9 Травня 2024
2390
9 Травня 2024
13:03

Нацрада оштрафувала «Малятко-TV» на 106 тисяч, а канал «Возрождение» на 284 тисячі гривень

2390
Також регулятор виніс припис каналу з Конотопу та призначив нові перевірки.
Нацрада оштрафувала «Малятко-TV» на 106 тисяч, а канал «Возрождение» на 284 тисячі гривень
Нацрада оштрафувала «Малятко-TV» на 106 тисяч, а канал «Возрождение» на 284 тисячі гривень

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила штраф  каналу «Малятко-TV» (юридична особа ТОВ «Телекомпанія «Малятко-ТВ») через відсутність мовлення. Таке рішення регулятор ухвалив 9 травня під час засідання.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, регулятор зафіксував відсутність мовлення, компанія також не надала матеріалів, необхідних для перевірки й тих, які свідчили би, що припинення мовлення не залежить від волі суб’єкта.

Тому регулятор ухвалив рішення призначити штраф у розмірі106 тисяч 500 гривень.

Такий самий штраф за відсутність мовлення 25 квітня отримали канали   4 канал, 8 канал і ТВС. Нагадаємо, «Малятко ТV» припинив мовлення в липні 2023 року. «Інколи обставини та воля людей сильніші. Дякуємо всім, хто був з нами. Пробачте, ми дуже старались», — зазначено в повідомленні каналу. 29 лютого Нацрада призначила перевірки шести компаніям. Серед них ТОВ «Телекомпанія «Малятко-ТВ», м. Київ («Малятко TV») і ТОВ «ТРК «Відродження ТБ», м. Дніпро (телеканал «Возрождение»).

Останній компанії регулятор також призначив штраф на цьому засіданні. За словами Максима Онопрієнка, перед засіданням регулятор отримав лист від компанії, яка нагадала, що повідомляла про припинення мовлення на супутнику ще у 2020 році.

«Вони відновили мовлення, не повідомивши Нацраду, а далі знову його припинили. Моніторинги фіксували численні порушення, недотримання правил мовлення у  дні пам’яті та жалоби, реклама російською мовою. На листи Нацради компанія не реагувала», — сказав під час засідання Максим Онопрієнко.

Оскільки компанія не надала необхідних документів для проведення перевірки, то представники регулятора склали акт про відмову від перевірки. Нацрада оштрафувала «ТРК «Відродження ТБ» на 284 тисячі гривень.

Також штраф у розмірі 7 тисяч отримала радіостанція «Обрії FM» (ПП «Обрії», м. Сміла Черкаської обл.) через відсутність мовлення. Нацрада не знайшла компанію за адресою в реєстрі, коли проводила планову перевірку. Оператор телекомунікацій розказав, що компанія припинила мовлення ще у 2021 році.

Окрім штрафів засіб реагування припис отримав канал КСТ з Конотопу Сумської області («Мистецько-інформаційний РТВ-центр «Вежа» у формі ТОВ). Компанія не дотримувалась вимог програмної концепції. Регулятор зафіксував у її ефірі зменшення частки новин, місцевих програм (за ліцензією має бути 33%, фактично 19,59%).

Також Нацрада призначила дві позапланові перевірки.

У ТОВ «Золочівська інформаційна агенція», м. Золочів Львівської області, змінилася структура власності. Зі складу засновників вийшла Золочівська міська рада. Ці зміни були зареєстровані в листопаді 2023 року, але компанія повідомила про це лише зараз. А відповідно до закону «Про медіа» про це компанія мала поінформувати регулятора впродовж 45 днів.

Друга позапланова перевірка призначена ТОВ «Обласна незалежна ТРК «Ятрань», м. Умань Черкаської області. Нацрада не знайшла компанію за місцем реєстрації і склала акт про відмову в перевірці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2390
Читайте також
14.05.2024 19:11
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 295
09.05.2024 16:36
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
799
03.07.2023 12:18
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
10 590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду