Співробітників НТКУ почали попереджати про скорочення

2 Лютого 2009
24597
2 Лютого 2009
11:42

Співробітників НТКУ почали попереджати про скорочення

24597
Співробітників НТКУ почали попереджати про скорочення
У Національній телекомпанії України почали попереджати про скорочення. Декілька працівників уже отримали такі повідомлення. Керівництво телекомпанії відповідно до статті 22 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» розіслало профспілкам листа, в якому поінформувало, що «з 22 квітня 2009 року планується скорочення штатну чисельність НТКУ на 156 одиниць, в тому числі за категоріями:
 
керівники – 22 одиниці
 
професіонали – 48 одиниць
 
фахівці – 22 одиниці
 
технічні службовці – 15 одиниць
 
робітники – 49 одиниць».
 
Лист підписаний президентом НТКУ Василем Ілащуком. Раніше пан Ілащук казав, що скорочення торкнеться тих працівників, які «не зуміли реалізувати себе на телебаченні».
 
За словами працівників телекомпанії, які побажали залишитися неназваними, заробітну платню за січень журналісти та редактори отримали без будь-яких надбавок і премій, в середньому – від 1500 до 2500 гривень.
 
Керівництво компанії, окрім загального листа, тепер повинне підготувати подання на кожну окрему людину і передати їх профспілковим комітетам, яких, нагадаємо в НТКУ є три. У свою чергу профспілки на засіданнях своїх первинних осередків будуть розглядати ці подання і давати згоду на скорочення, або виступатимуть проти звільнення того чи іншого працівника.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24597
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гість
5576 дн. тому
А у Вас шо і вагітних зібралися скорочувати?
2JOBB
5577 дн. тому
или так - с УТ1 уволили 48 профессионалов! Та ні, краще звучить: 48 професіоналів звільнили, а залишився хто?
Леди
5577 дн. тому
А как же женщины в интересном положении?
працівник
5577 дн. тому
Вони вже мабуть про згоду контракт підписали!
черговий
5577 дн. тому
За законом якщо журналіст член кількох профспілок, то власник може звернутись до будь-якої з них по згоду. Я так думаю, що це буде профспілка працівників культури.
JOBB
5577 дн. тому
или так - с УТ1 уволили 48 профессионалов!
Jobb
5577 дн. тому
Хорошо звучит - устроился работать на УТ1 профессионалом!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду