Держкомтелерадіо погодив скорочення 8,9% працівників НТКУ

29 Квітня 2010
22797
29 Квітня 2010
14:54

Держкомтелерадіо погодив скорочення 8,9% працівників НТКУ

22797
Держкомтелерадіо погодив скорочення 8,9% працівників НТКУ

28 квітня Державний комітет телебачення та радіомовлення погодив зміни в штатному розписі Національної телекомпанії України, відповідно до яких буде скорочена частина колективу. Про це на прес-конференції 29 квітня повідомив голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк, відповідаючи на запитання «Детектор медіа».

 

«Учора я погодив штатний розпис Національної телекомпанії. Нічого там особливого немає. Скорочення відбулося на 8,9% від загальної кількості 1789 працівників. Тому це природній шлях скорочення», - зазначив він.

 

Голова Держкомтелерадіо сподівається, що працівники зрозуміють цей крок. «Є творчі працівники, а є обслуговуючий персонал, який обслуговує приміщення, у якому вони працюють, і керівний апарат. Резерви для скорочення є», - підкреслив Юрій Плаксюк.

 

Він наголосив, що при такій кількості працівників НТКУ може стати банкрутом. А враховуючи борги НТКУ перед Концерном РРТ, які слід негайно погасити, виплата заробітної платні працівникам може бути припинена.

 

За словами Юрія Плаксюка, всі інші варіанти реструктуризації НТКУ перебувають на стадії обговорення в уряді. «Питаннями управління (НТКУ) безпосередньо займається Кабінет Міністрів. Зараз іде погодження процедури реструктуризації НТКУ. Якщо інші документи надійдуть, будемо розглядати», - додав він.

 

Водночас оцінку прохання керівництва НТКУ до колективу писати заяви на звільнення, на його думку, мають дати юристи. «І вони мають визначити, наскільки це правомірно, наскільки необхідно і на часі зараз робити цей масовий забіг із заявами на перепризначення», - сказав він.

 

Як повідомляла ТК, 23 квітня на зборах керівництва з колективом НТКУ заступник генерального директора Володимир Липовий повідомив, що внаслідок зміни структури компанії відбудеться формальне скорочення всіх співробітників. «Я хочу, щоб ви всі з розумінням до цього поставились. У зв'язку з реорганізацією зміниться структура компанії, ми проведемо скорочення всіх співробітників компанії. Пояснюю, це чисто юридичне питання. Ми зобов'язані всіх із моменту вводу штатного розпису повідомити про скорочення. З наступного тижня кожен отримає повідомлення, абсолютно всі, починаючи від керівництва», - сказав він.

 

Згодом в інтерв'ю ТК пан Липовий пояснив, що суть реструктуризації НТКУ зводиться до формування нового штатного розпису, внаслідок чого будуть скорочені 9-10% колективу, всі інші залишаться працевлаштованими. Ще до затвердження штатного розпису в Держкомтелерадіо деякі працівники отримали повідомлення про скорочення своєї посади 30 червня 2010 року «у зв'язку зі змінами в організації виробництва та праці (скорочення штату та чисельності працівників)».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22797
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
страшно?
5110 дн. тому
Что вы расплакались, Аспекард, agata? Коллеги, работайте - и вам воздастся! Вы на НТКУ привыкли левой ногой всё делать и теперь боитесь, что вас сократят за профнепригодность. Без непопулярных мер ржавение канала достигнет такой стадии, что ремонт уже будет бесполезным. Надеюсь, Беня сможет правильно отделить зерна от плевел. Ибо дело нужное затеял, но только бы дров не наломал - надо внимательно в этом вопросе.
Аспекард
5117 дн. тому
"Ми зобов"язані всіх із моменту вводу штатного розпису повідомити про скорочення",-говорить Липовий.А на прохання співробітників оприлюднити новий штатний розпис,відповідає:"Штатний розпис-це комерційна таємниця".Цікаво,хто саме входить до складу утаємничених?На якій підставі від працівників НТКУ приховується нова концепція розвитку ДЕРЖАВНОГО ТЕЛЕВІЗІЙНОГО КАНАЛУ? Вочевидь,канал потребує докорінного оновлення.Та хіба можна здійснювати ПРОРИВ,порушуючи етичні норми,принижуючи людську гідність?ЯКЕ ПРАВО МАЛИ ТІ УТАЄМНИЧЕНІ ПРИМУШУВАТИ ЛЮДЕЙ ПІДПИСУВАТИ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ ПІД ПРИЦІЛОМ ВІДЕОКАМЕР?
agata
5117 дн. тому
Какая нация такое у неё и телевидение - бедное, разворованное, низко интеллектуальное, с низко пробными передачами, о семейно-половой жизни знаменитостей (да и кто чем знаменит), дегенеративными депутатами с жадными, обезумевшими глазами и обнаглевшими, до такой степени, что просто не потопляемы, в собственной наглости, с кривляющимся, отупевшим народом жаждущим вылезти на экран и вывернуть себя на изнанку, ради забавы и денег. К сожалению это присуще всем телевизионным украинским каналам. С каждой новой сменой «патриотов и высококлассно-полуграмотных специалистов» на НТКУ становится всё веселее и веселее. Нарушения охраны труда и техники безопасности стало нормой, да и как им знать, что они несведущие, нарушают, ведь есть в случае чего козлы отпущения, работающие за копейки. Да, не ВГИК к сожалению заканчивали наши шоу-мены, а институты бескрылых орлов, да и вообще подумаешь цветным металлом торговать или национальным телевидением управлять. Вот и будут эти балаганщики отбор устраивать на профессиональную пригодность, кто крепче в зад их поцелует, того и возьмут, если оно, конечно, будет «национальное телевидение». Все шушукаются по углам, а открыто, всем собраться и устроить забастовку слабо, ведь у всех семьи, дети, все кушать хотят. Это вам не Европа, это в Германии, в Англии, во Франции можно устроить забастовку, а здесь нельзя, скажем мягко ментальность другая… Все о нас ноги вытирают, а мы всё оправдываем своё размазанное чувство человеческого достоинства. НТКУ единственный канал, где количество начальников вицепрезидентов, замов вице президентов и их секретарш с каждым разом растёт, а количество инженеров, осветителей, операторов, работников ремонтной бригады сокращается практически до нуля. На одного работника два начальника, и зарплата у этих начальников по 5 окладов за «переработку». Всё у нас липовое и интервью сладкие спагеттированные вы все подпишите уведомления на увольнения (странная реорганизация,точнее ликвидация),а там мы посмотрим,как вас прокинуть. Вот вам и сериал "Ликвидация на НТКУ или самого НТКУ". Такое место сытное,ещё пока государственное, народное, не разбазаренное до конца (ручки зудят у спецов по шоу-бизнесу).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду