Володимир Липовий: «Завдання скоротити чисельність працівників НТКУ немає...»

28 Квітня 2010
66993

Володимир Липовий: «Завдання скоротити чисельність працівників НТКУ немає...»

66993
У бліц-інтерв’ю ТК заступник генерального директора НТКУ Володимир Липовий розказав про суть реструктуризації телекомпанії, яка, за його словами, зводитиметься до прийняття нового штатного розпису
Володимир Липовий: «Завдання скоротити чисельність працівників НТКУ немає...»

Нагадаємо, 23 квітня на зустрічі колективу та керівництва НТКУ пан Липовий оголосив про повне скорочення штату компанії, зумовлене зміною структури, назви посад та функціональних обов'язків.

 

- Пане Володимире, що мається на увазі під проведенням реструктуризації НТКУ?

- Змінюється внутрішня структура відділів. Тобто, в кожного заступника генерального директора є певний напрямок, яким він буде опікуватися. Наприклад, Михайло Метревелі відповідає за підготовку до «Євро-2012» і курує спортивну редакцію і все, пов'язане з підготовкою чемпіонату. Олександр Пантелеймонов закриває новинне мовлення та спецпроекти каналу (наприклад, скоро в нас будуть прямі трансляції до 9 травня). Валерій Вергілесов, заступник генерального директора, керуватиме технічною базою й усім, пов'язаним із технічним забезпеченням каналу. В мене виробничий напрямок, куди входитимуть дирекція програм, яку очолює Олександр Зорка. В Олексія Семенова у підпорядкуванні буде редакція експериментальних, дитячих та молодіжних програм.

 

- А Олексія Семенова таки буде призначено генеральним продюсером?

- Ні, не генеральним. Ми планували призначити його генеральним продюсером. Але поки що в затверджених посадах Кабміну, які ми можемо використовувати при призначенні, немає такої посади. Тому ми зараз подали листа з проханням внести зміни до цього переліку. Але я не знаю, скільки часу займе ця процедура, тому поки що він буде в нас головним продюсером. Взагалі, через цей перелік Кабміну в нас виникає багато проблем, приміром, у нас немає посади режисера монтажу, у списку є тільки інженери. І в людей у трудовій книжці йде запис - інженер, хоч вони працюють як режисери монтажу. І так багатьох посад немає в списку, хоч на телебаченні вони присутні на всіх каналах. Тому ми хочемо привести це у відповідний стан, щоб люди обіймали ті посади, яким вони відповідають по роботі.

 

- Які ще відділи плануються?

- У мене також буде дирекція виробництва, куди увійде вся виробнича служба. Заступник гендиректора Валід Арфуш опікуватиметься творчим об'єднанням музичних програм та міжнародних відносин. Перший заступник генерального директора з фінансових питань - Артем Денисов, який очолює фінансовий напрямок - планово-економічна дирекція, тендерний комітет, управління бухгалтерської звітності та комерційна дирекція. Юридична служба підпорядковується Євгену Буцану. Тобто вся внутрішня реструктуризація, перепідпорядкування відбувається тому, що деякі служби, які мають перебувати в певному відділи, входили до складу інших підрозділів. Приміром, освітлювачі мають бути у виробничому відділі, а вони входили до технічної дирекції. Також наше об'єднання громадсько-політичних програм займалось окрім політичних програм та спецпроектів ще й виробництвом розважальних, дитячих програм, які не стосуються політики. Ми їх розподілили й частина проектів перейде до новин (там створено відділ спецпроектів), а частина - до розважальних, публіцистичних та документальних програм.

 

Тобто ми хочемо створити систему, де люди за напрямками займатимуться своєю роботою, чітко розуміючи, що вони перебувають у певному підрозділі й на них не ляже відповідальність за політичні проекти, якщо вони займаються документалістикою чи розважальними програмами.

 

- Суть та причини внутрішньої реструктуризації зрозумілі. Але скажіть: якою буде сама процедура її введення? Хто затверджуватиме ці зміни?

- Ми подаємо штатний розпис до Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення. У ньому всіх людей розподілено по тих відділах, які планувалися. Це новий штатний розпис, і за ним ми плануємо працювати далі.

 

- Коли буде проведено відповідні скорочення і сформовано нову структуру?

- Коли ми планували цей новий штатний розпис, нас попередили, що ми маємо поставити до відома людей. У зв'язку зі зміною підпорядкування, ми маємо повідомити людям, що у них, наприклад, змінюються посадові обов'язки і, відповідно, та посада, яку вони обіймали, скорочується. Після цього ми пропонуємо людям обійняти іншу посаду. Ми маємо право це зробити за законом.

 

- Ви кажете, що ці звільнення - формальна процедура. Але раніше йшлося про плани скоротити 9-10% співробітників. Цих людей ви не братимете в нову структуру?

- Мова не про 9-10%. Я думаю, буде менше. Нові посади буде запропоновано всім. У нас є керівники за напрямками, вони з моменту попередження дивитимуться за тим, хто як виконує своє завдання. Як такого завдання скоротити чисельність працюючих на НТКУ немає. Натомість є завдання вибудувати нове виробництво. Звісно, є відділи, які було створено штучно, сформовано зі знайомих попереднього керівництва. Зокрема, в нас є аналітичний відділ. Для мене, як людини, що тривалий час пропрацювала на каналах, це мав би бути відділ, який збирає інформацію про рейтинги, проекти, робить власні висновки, займається плануванням. Але коли ми почали з'ясовувати, чим займається аналітичний відділ на НТКУ, виявилося: він збирає інформацію про те, хто о котрій приходить на роботу, і фактично дублює функцію режимного відділу. Чи є в цьому потреба? Сам колектив на нараді у п'ятницю найбільше обурювало існування цього відділу. Я вважаю, що цей відділ не потрібен. Звісно, ми запропонуємо цим людям інші обов'язки, але чи зможуть вони їх виконувати? Аналітичний відділ має займатись аналітикою, а не відстежувати, хто о котрій прийшов на роботу.

 

- Окрім цього, чи буде ліквідовано ще якісь відділи?

- Я вже говорив, що з колишнього відділу громадсько-політичних програм люди працюватимуть в іншому відділі. Решта залишиться як і була. І будуть зміни у назвах: якщо раніше це була дирекція чи творче об'єднання, то буде редакція. Але суть напрямків буде закріплено за цими відділами.

 

- Тобто, я вас правильно зрозуміла: суть зміни структури компанії зводиться лише до прийняття нового штатного розпису?

- Так. Ми вчора зустрічалися з профспілками, і вони ставили ті ж питання щодо зміни статусу. Але цього не буде. Це просто будуть внутрішні зміни за підрозділами.

 

- Коли співробітники отримають повідомлення про ці зміни?

- Щойно затвердять штатний розпис.

 

P.S. від ТК. За інформацією наших джерел, вже цього тижня деякі співробітники каналу отримали попередження такого змісту: «У зв'язку зі змінами в організації виробництва та праці (скорочення штату та чисельності працівників) Національної телекомпанії України, 30 червня 2010 року скорочується посада - (назва посади).

 

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
66993
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знайка
5117 дн. тому
"А людям роздають якесь факсіміллє - з автографом великого Бенкендорфа! ". Єто, чтоб когда всех кинут на деньги, было что продать, за ради куска хлеба))))) Позорище не умное, а не реорганизация. Такое впечатление, что на канал, вместо профессионалов, которыми многие из нас считали Бенкендорфа и Липового, зашла команда бойскаутов, устроивших игру в войнушку. Неужто пареньки не понимают, что их просто используют в темную. Неужели совсем с мозгами беда? Ведь сейчас просто-напросто расчистят руками Егора и его тимуровской команды, территорию и турнут, как обосравшихся щенков. А на их место, поставят взрослых дядей, которым достануться лавры освободителей НТКУ и все крупное бабло.
я из Одессы, здрастье!
5118 дн. тому
Та вже видно чергова бидлота, зайшла на НТКУ за благими цілями реорганізації та скорочення (так дійсно це потрібно робити, але не так я це робиться зараз) завуалюваний простий розвал НТКУ для певних економіко-шкурницьких інтересів группи Інтер! (CENSORED фізкуль привіт!) Закону ніякого дотримано не було - штатного рзкладу ніякого немає, розпорядження про скорочення, або реорганізації немає! А людям роздають якесь факсіміллє - з автографом великого Бенкендорфа! На основі чого? А де ж обіцянки дотримання всіх норм законодавства яким так кічилась ця влада! (І в державі і конкретно в НТКУ)!?
читаДтч
5118 дн. тому
Комментаторам: вы ещё не поняли , кто пришёл к власти в стране? Этим людям начхать на всё: на конституцию, законы и людей. Советоваться и обсуждать никто ничего не будет. Вы уже уволены, а как это "подадут" это уже не важно.
Оператор
5118 дн. тому
Все покрыто мраком и без публичного обсуждения. Может подготовите план-проект измениний. Посоветуетесь с коллективом, общественностью. На деньги граждан Украины рулите, десятки бюджетных миллионов дерибаните. В тихаря все схемы рисуете. Уже новостийную службу гробите. "Законы учите - отвечать придется" - Н.Я.Азаров
Masya
5118 дн. тому
Хлопці, фільтруйте базар. домовтесь. що ви брешете людям! Розповідати про вашу турботу про інженерів. яких ви хотіли ощасливити режисерськими посадами - це навіть не глупство, це підлітковий кретинизм. Невже заради цього треба було переколотити всю телекомпанію і КОЖНІЙ людині намагатися вручити повідомлення про МАЙБУТНЄ звільнення...Жодних переговорів з профспілками. Жодних коректних документів. Включно наказ №202, в якому ви посилаєтеся на розпорядження Держтелерадіо?!А виявляється. що такого розпорядження ще не існує. Просто соромно - безвідповідальність, інфантилізм. Як можна таким людям довірити справу реформування найстарішої національної телекомпанії з виснаженим матеріальним і людським ресурсом. з проблемами контенту. з шаленою конкуренцією оточення. Невже ви думаєте, що якби цю реформу було так легко зробити, хтось би вас для цього чекав. Люди навіть це не коментують. Просто глум, та й годі
воно
5118 дн. тому
А действительно ли новое штатное расписание подразделений НТКУ является коммерческой тайной,которую ни в коем случае не должны знать ни представители профсоюза,ни рядовые сотрудники?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду