detector.media
23.04.2010 21:54
КНМП: намір звільнити всіх працівників НТКУ суперечить закону

Київська незалежна медіапрофспілка здивована намірами керівництва Національної телекомпанії України  звільнити всіх співробітників і найняти назад, оскільки такий намір суперечить закону.

 

«Існує категорія працівників,  які не підлягають звільненню, хоча б вагітні жінки, одинокі мами та інші. Звільнення таких працівників викличе позови до НТКУ», - наголосив голова Комітету КНМП Юрій Луканов.

 

КНМП нагадує, що попереднє керівництво НТКУ не прислухалося до пропозиції профспілки створити комісію і виробити критерії, за якими скорочують працівників і тепер відбуваються суди за позовами незаконно звільнених. Кілька справ медіа-профспілка виграла.

 

Як повідомляла ТК, про наміри звільнити всіх працівників і одразу прийняти їх назад на зборах керівництва НТКУ з колективом заявив заступник генерального директора НТКУ Володимир Липовий.

 

Також КНМП 23 квітня заявила про намір оскаржити рішення Шевченківського суду Києва під головуванням судді Васильєвої, яким було відхилено позовну заяву колишньої працівниці НТКУ Віри Буков`як про незаконне звільнення її з роботи. Суд вирішив, що звільнення з роботи відбулося без порушення трудового законодавства.

 

Адвокат Андрій Нечипоренко вважає, що суд не відповів на ряд важливих запитань. Зокрема, він не дослідив, чи була відмова первинної організації медіапрофспілки на НТКУ на звільнення Віри Буков'як обґрунтованою. Він лише погодився з думкою адміністрації НТКУ про те, що відмова була необґрунтованою. Крім того, суд не дав оцінки тому факту, що звільнення відбулося більше, ніж через два місяці після відмови профспілки дати згоду на звільнення, це при тому, що така згода або незгода дійсна протягом місяця. Також суд не дослідив, чи були в НТКУ інші посади, які можна було б запропонувати Вірі Буков'як, як це передбачає закон.

 

Нагадаємо, рік тому з НТКУ були скорочені 10% працівників.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY