Медіа-профспілка оскаржує скорочення працівників НТКУ в суді

30 Березня 2009
34796
30 Березня 2009
12:18

Медіа-профспілка оскаржує скорочення працівників НТКУ в суді

34796
Медіа-профспілка оскаржує скорочення працівників НТКУ в суді

28 березня Київська незалежна медіа-профспілка подала позов до Шевченківського районного суду міста Київ, оскаржуючи наказ президента Національної телекомпанії України №3 від 17 січня 2009 року про скорочення штатів. Раніше такий намір висловлювали голова КНМП Юрій Луканов та Юрист Валентина Прибильська.

 

«Ми вважаємо, що цей наказ не відповідає вимогам закону і порушує правові норми Кодексу законів про працю в Україні, Конституції України, Закону «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», - зазначає Валентина Прибильська. - Оскільки президент НТКУ відмовляє у наданні інформації на запити Київської незалежної медіа-профспілки, або надає відповідь не по суті звернення, ігноруючи при цьому законодавство України. На неодноразові звернення незалежної медіа-профспілки надати копію свого наказу від 17 січня 2009 року  та списки на 156 штатних працівників НТКУ, які підлягають скороченню з 22 квітня 2009 року, нормативно-правові акти: накази, розпорядження чи інші документи Держтелерадіо, якими запропоноване звільнення такої кількості працівників НТКУ, до цього часу нам не надані».  За словами юриста, КНМП категорично заперечує проти звільнення такої кількості фахових штатних працівників, і «востаннє просить Василя Ілащука скасувати заходи, пов'язані із звільненням такої кількості працівників».

 

 «Я не можу нічого сказати з приводу цього позову, оскільки мені про нього поки що нічого не відомо», - відповів Василь Ілащук ТК на прохання прокоментувати звернення КНМП до суду. Тим часом начальник правового управління НТКУ Олександр Шипілов офіційно повідомив ТК, що Цивільно-процесуальний кодекс визначає порядок подання позову до суду. «Перш ніж подати позов до самого суду, позивач повинен надати матеріали і копії позивних вимог відповідачу. В НТКУ поки що таких документів не отримували», - сказав Олександр Шипілов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34796
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вася
5513 дн. тому
Шепілов тупий безграмотний юрист Про це давно відомо
ЦПК
5513 дн. тому
Г-н Шепилов, в гражданском процессе ответчик получает иск от судьи, а в хозяйственном - от истца. Не рассказывайте глупостей !!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду