НТКУ виграла в апеляції суд у кабельників щодо «Євробачення» (ДОПОВНЕНО)

15 Березня 2010
25745
15 Березня 2010
13:26

НТКУ виграла в апеляції суд у кабельників щодо «Євробачення» (ДОПОВНЕНО)

25745
НТКУ виграла в апеляції суд у кабельників щодо «Євробачення» (ДОПОВНЕНО)

Національна телекомпанія України виграла апеляцію в кабельної ТРК «Девком» щодо трансляції «Євробачення-2009» на «Первом канале. Всемирная сеть». Про це НТКУ повідомляє на своєму сайті.

 

Севастопольський апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції та постановив задовольнити позов НТКУ у повному обсязі, а саме стягнути з ТОВ «Кабельна телерадіокомпанія "Девком"» компенсацію за порушення прав інтелектуальної власності у розмірі 62,5 тис. гривень.

 

ТОВ «Кабельна телерадіокомпанія «Девком» (м. Севастополь) 12, 14, та 16 травня 2009 року без дозволу НТКУ ретранслювала у своїх кабельних мережах Міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2009», що йшов на «Первом канале. Всемирная сеть». Відтак, НТКУ подала позовну заяву про стягнення з компанії компенсації. Проте 5 листопада 2009 року Господарський суд міста Севастополя відмовив у задоволенні позову.

 

НТКУ подала апеляційну скаргу до Севастопольського апеляційного господарського суду і виграла справу.

 

У компанії «Девком» ТК зазначили, що обґрунтованість рішення суду першої інстанції не викликає сумнівів, оскільки воно було прийняте з урахуванням усіх матеріалів справи, врахуванням позицій сторін і в повній відповідності до закону. Тому юристи компанії детально вивчать рішення апеляційного суду, оголошене 9 березня, й оскаржать його у Вищому господарському суді України.

 

Довідка:

2007 рік - НТКУ позивалася до компанії «Торсат» з приводу трансляції «Євробачення» на каналі «Первый канал. Всемирная сеть» в мережах кабельного телебачення України.

 

2008 рік - НТКУ позивалася до 7 компаній кабельного телебачення України у зв'язку з трансляцією «Євробачення» на каналі «РТР-Планета».

 

2009 рік - НТКУ подала позов до суду на 7 компаній кабельного телебачення України у зв'язку з трансляцією «Євробачення» на каналі «Первый канал. Всемирная сеть».

 

Жодного суду в жодній інстанції щодо «Євробачення» НТКУ не виграла.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25745
Читайте також
20.05.2010 14:06
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
44 551
27.04.2010 09:11
Борис Бахтеев
, для «Детектор медіа»
27 012
26.03.2010 15:02
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
28 655
22.03.2010 16:05
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
38 821
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб
5158 дн. тому
Интересно посмотреть на этих судей апелляционных в Севастополе... Проигранные НТКУ суды в разных регионах и ВСЕХ инстанций по таким же искам для них, видимо, не аргумент... Воистину полна талантами юридическими севастопольская земля!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду