Кабельні провайдери не заплатять НТКУ за «Євробачення-2008»

9 Жовтня 2008
28127
9 Жовтня 2008
15:50

Кабельні провайдери не заплатять НТКУ за «Євробачення-2008»

28127
Кабельні провайдери не заплатять НТКУ за «Євробачення-2008»
Господарський суд Одеської області відхилив претензію Національної телекомпанії України (НТКУ) до провайдерів програмних послуг «Реноме - ТВ» та «Чорне море» щодо стягнення 467 250 гривень з кожної компанії за ретрансляцію пісенного конкурсу «Євробачення – 2008» на телеканалі «РТР-планета». Суд виніс рішення на користь провайдерів, відмовивши у задоволенні позову НТКУ.
 
Нагадаємо, що НТКУ зажадала від кількох регіональних операторів кабельного телебачення відшкодування за ретрансляцію «Євробачення-2008» в ефірі російського телеканалу «РТР-Планета», тому що ексклюзивні права на трансляцію цієї події на території України належать саме державному каналу. Суму позову НТКУ обгрунтовує сумою річного внеску члена Європейського союзу мовників (EBU). Саме цей внесок дає ексклюзивні права на трансляцію на території держави заходів, організатором яких, як у випадку з «Євробаченням», є EBU. Відтак, на думку НТКУ, провайдери повинні відшкодувати Національній телекомпанії розмір членського внеску.
 
Аналогічні судові слухання стосовно «Євробачення – 2007», де позивачем виступала НТКУ, а відповідачем – компанія-дистрибутор російського мовника «Первый канал. Всемирная сеть» ТОВ «Торсат», також закінчилися не на користь НТКУ. 2 лютого 2008 року Господарський суд м. Києва залишив без задоволенняпозовні вимоги Національної телекомпанії України до ТОВ «Торсат» про стягнення 460 тисяч гривень за порушення майнових прав інтелектуальної власності. Позов стосувався показу в кабельних мережах конкурсу «Євробачення-2007» у трансляції російського телеканалу «Первый канал. Всемирная сеть». НТКУ також програла цю справу і в апеляції. 
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28127
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
curious
5683 дн. тому
Де я можу знайти це рішення суду? Я розумію, що це майже неможливо. Проте, дуже цікаво, почитати.
ntku
5687 дн. тому
з такими юристами, які працюють зараз, НТКУ не варто позиватись ні до кого - все одно програють! Тільки ганьбитися та гроші витрачати...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду