detector.media
15.03.2010 13:26
НТКУ виграла в апеляції суд у кабельників щодо «Євробачення» (ДОПОВНЕНО)

Національна телекомпанія України виграла апеляцію в кабельної ТРК «Девком» щодо трансляції «Євробачення-2009» на «Первом канале. Всемирная сеть». Про це НТКУ повідомляє на своєму сайті.

 

Севастопольський апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції та постановив задовольнити позов НТКУ у повному обсязі, а саме стягнути з ТОВ «Кабельна телерадіокомпанія "Девком"» компенсацію за порушення прав інтелектуальної власності у розмірі 62,5 тис. гривень.

 

ТОВ «Кабельна телерадіокомпанія «Девком» (м. Севастополь) 12, 14, та 16 травня 2009 року без дозволу НТКУ ретранслювала у своїх кабельних мережах Міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2009», що йшов на «Первом канале. Всемирная сеть». Відтак, НТКУ подала позовну заяву про стягнення з компанії компенсації. Проте 5 листопада 2009 року Господарський суд міста Севастополя відмовив у задоволенні позову.

 

НТКУ подала апеляційну скаргу до Севастопольського апеляційного господарського суду і виграла справу.

 

У компанії «Девком» ТК зазначили, що обґрунтованість рішення суду першої інстанції не викликає сумнівів, оскільки воно було прийняте з урахуванням усіх матеріалів справи, врахуванням позицій сторін і в повній відповідності до закону. Тому юристи компанії детально вивчать рішення апеляційного суду, оголошене 9 березня, й оскаржать його у Вищому господарському суді України.

 

Довідка:

2007 рік - НТКУ позивалася до компанії «Торсат» з приводу трансляції «Євробачення» на каналі «Первый канал. Всемирная сеть» в мережах кабельного телебачення України.

 

2008 рік - НТКУ позивалася до 7 компаній кабельного телебачення України у зв'язку з трансляцією «Євробачення» на каналі «РТР-Планета».

 

2009 рік - НТКУ подала позов до суду на 7 компаній кабельного телебачення України у зв'язку з трансляцією «Євробачення» на каналі «Первый канал. Всемирная сеть».

 

Жодного суду в жодній інстанції щодо «Євробачення» НТКУ не виграла.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY