«Торсат» виграв у Вищому господарському суді справу щодо «Євробачення» і позиватиметься до НТКУ

29 Жовтня 2008
24408
29 Жовтня 2008
11:54

«Торсат» виграв у Вищому господарському суді справу щодо «Євробачення» і позиватиметься до НТКУ

24408
«Торсат» виграв у Вищому господарському суді справу щодо «Євробачення» і позиватиметься до НТКУ
Вищий господарський суд України постановив залишити касаційну скаргу Національної телекомпанії України (НТКУ) без задоволення. Таким чином суд найвищої інстанції підтвердив правомірність трансляції «Євробачення 2007» на міжнародній версії російського каналу «Первый канал. Всемирная сеть». Тепер компанія «Торсат» має намір вимагати від НТКУ компенсацію судових витрат та відшкодування шкоди, нанесеній діловій репутації. Про це ідеться в заяві для преси компанії «Торсат».
 
Як відомо, 2 лютого 2008 року Господарський суд м. Києва так само залишив без задоволення позовні вимоги НТКУ до ТОВ «Торсат» про стягнення 460 тисяч гривень за порушення майнових прав інтелектуальної власності. Позов стосувався показу в кабельних мережах конкурсу «Євробачення-2007» у трансляції російського телеканалу «Первый канал. Всемирная сеть». Основним аргументом захисту було те, що, за правилами EBU, національні компанії, які є членами EBU,мають право транслювати конкурс у прямому ефірі, а також на іноземних версіях національного телеканалу.
 
Основними аргументами НТКУ було те, що в результаті паралельної трансляції «Первый канал. Всемирная сеть» відібрав 10,5% аудиторії НТКУ, що, поза сумнівом, відобразилося на прибутках каналу.
 
Аналогічні позови щодо порушення авторських прав ретрансляцією уже цьогорічного конкурсу «Євробачення 2008» НТКУ подав проти низки кабельних операторів. Проте уже два суди – в Одесі та Львові – Національною телекомпанією програно.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24408
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
юра Львов
5629 дн. тому
Так этим {CENSORED} и надо - вместо того чтобы запустить 1 национальный на спутник в открытом виде они его кодируют и добавляют в пакет виасат
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду