InMind: у IV кварталі 2009 року українська інтернет-аудиторія налічувала 10,4 млн користувачів

9 Лютого 2010
20781
9 Лютого 2010
14:19

InMind: у IV кварталі 2009 року українська інтернет-аудиторія налічувала 10,4 млн користувачів

20781
InMind: у IV кварталі 2009 року українська інтернет-аудиторія налічувала 10,4 млн користувачів

За минулий рік аудиторія інтернету в Україні у віці від 15 до 75 років зросла на 2,2 млн осіб і становила 10,4 млн користувачів (28% українців), які користуються інтернетом раз на місяць і частіше. Про це свідчать результати регулярного національного опитування українців, проведеного дослідницькою компанією InMind у грудні 2009 року.

 

Якщо додати до них тих, хто має доступ до інтернету вдома і не користується ним, а також тих, хто користується інтернетом нерегулярно, показник буде вище і становитиме 32% від усіх українців віком 15-75 років.

 

Як пояснює маркетинг-директор InMind Олена Житник, різниця в оцінках розміру інтернет-аудиторії (діапазон коливається від 7 до 15 млн осіб) зумовлена двома причинами. По-перше, в декількох випадках технометричними даними (або даними лічильників) підміняються дані про фактичну кількість користувачів.

 

«Так, декілька унікальних користувачів, зафіксованих лічильниками, можуть виявитися однією й тією самою людиною, яка має декілька комп'ютерів з виходом в інтернет. Крім того, лічильник порахує одного й того самого користувача, який регулярно видаляє cookies, як кілька унікальних користувачів», - поянює вона.

 

Другою причиною різниці є те, що при проведенні оффлайн-опитувань дослідники часто обмежують їхню географію тільки містами з населенням понад 50 тис. мешканців, отримуючи в результаті занижені абсолютні показники.

 

«Особливістю досліджень InMind є загальнонаціональне охоплення, не обмежене тільки міським населенням країни», - зауважує пані Житник.

 

Інформація про дослідження:

Загальнонаціональне репрезентативне дослідження мешканців України віком 15-75 років методом по квартирного особистого опитування. Вибірка стохастична, репрезентативна, N=1500, теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%. До регулярних інтернет-користувачів зараховані респонеднети, які користуються інтернетом (крім WAP) хоча б раз за останній місяць.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20781
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду