Інтернет-користувачі дивляться Новий канал, «1+1», «Інтер» і СТБ

22 Травня 2009
24446
22 Травня 2009
15:44

Інтернет-користувачі дивляться Новий канал, «1+1», «Інтер» і СТБ

24446
Інтернет-користувачі дивляться Новий канал, «1+1», «Інтер» і СТБ

Найпопулярніші серед інтернет-користувачів телевізійні канали - Новий, «1+1», «Інтер», СТБ. Найпопулярніші радіостанції - «Хіт ФМ», Kiss FM, «Люкс ФМ». Про це свідчать результати дослідження медіаспоживання користувачами інтернету, проведеного у квітні компанією Gemius Ukraine разом з Асоціацією інтернет-реклами України.

 

80% користувачів протягом останнього тижня, коли вони заповнювали анкети, дивилися телевізор, 65% - слухали радіо, 57% - спілкувалися в спільнотах, 55% - читали щоденну пресу, 52% - читали щотижневу пресу, 16% ходили в кіно.

 

Водночас в інтернеті дивляться відео чи телебачення 85%, слухають радіо 66%, читають щоденну пресу 59%, читають щомісячну пресу 3%.

 

На запитання «Що ви робили вчора?» користувачі відповіли: 74% шукали інформацію в інтернеті, 49% дивилися телевізор, 27% слухали радіо, 6% ходили в кіно.

 

За часом користування: у робочі дні користування месенджерами навіть о 4 ранку не падало до 0, на відміну від радіо й телебачення. Телевізор інтернет-користувачі дивляться у прайм-тайм, так само слухають радіо.

 

Щодо ставлення споживачів до інтернет-реклами, то 60% довіряють їй частково, 20% - абсолютно не довіряють, 18% завагалися з відповіддю. 79% користувачів вважають, що реклама з'являється надто часто, 1% - мало, 50% - нейтрально.

 

За сайти без реклами готові платити 9% користувачів. Водночас 56% вважають, що реклама - нормальна плата за контент, а 35% не визначилися з відповіддю.

 

Дослідження медіаспоживання користувачами інтернету проведене вперше в рамках щомісячного дослідження інтернет-аудиторії компанією Gemius Ukraine. Анкети заповнювали відвідувачі сайтів Bigmir, Meta і Oboz. Вибірка становила 1500 анкет користувачів віком від 15 років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24446
Читайте також
20.07.2009 09:00
Ольга Веснянка, для Детектор медіа
59 550
01.06.2009 09:46
Аллан Давыдов, Юрий Жигалкин (Нью-Йорк), «Радио свобода»
35 735
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду