Результати лютневого дослідження інтернет-аудиторії Gemius Ukraine

8 Квітня 2009
34815
8 Квітня 2009
12:21

Результати лютневого дослідження інтернет-аудиторії Gemius Ukraine

34815
Результати лютневого дослідження інтернет-аудиторії Gemius Ukraine

Українська асоціація інтернет-реклами (УАІР) оприлюднила результати дослідження українських аудиторії мережі інтернет та електронної комерції, проведеного в лютому 2009 року компанією Gemius Ukraine. Дослідження проводилося за методологією gemiusAudience. Представлені дані 179 українських веб-сайтів (у грудні, нагадаємо, їх було 160, у січні - 166). Охоплення - 71,5% українських користувачів інтернету (було - 71,14%). Соціально-демографічний звіт складений на основі 33684 анкет.

 

Аудиторія інтернету України в лютому 2009 року становила 7,09 млн. користувачів (real users), тобто фактично не змінилася протягом зими. Приріст відносно аналогічного періоду минулого року становив 28%, або 1,55 млн. користувачів. Чоловіки так само становлять більшу частину аудиторії (54%) і користуються Інтернетом активніше за жінок (60% усіх переглядів сторінок).

 

В інтернеті переважає молода аудиторія - дві третини користувачів молодші 35 років. Мають можливість виходити в інтернет з дому або з роботи 98,9%, при цьому 15% можуть виходити в інтернет тільки з роботи, а 1% - тільки з інших місць.

 

Частка Києва в лютому дещо знизилася і становила 33,2%. Частка мешканців сільської місцевості становить лише 6% від усієї аудиторії українського інтернету. Проте активність користувача в різних регіонах практично не залежить від рівня проникнення інтернету. У лютому за середніми показниками активності користувачів після Києва йдуть Тернопільська, Київська, Чернівецька й Івано-Франківська області, хоча частки західних областей становлять по 1% від усієї онлайн-удиторії України.

 

У лютому збереглася тенденція, коли користувачі з доходами середніми та вище середніх виявляються більш активними, тобто більше часу проводять в інтернеті і здійснюють більше переглядів сторінок, ніж користувачі з низькими доходами або без доходів.

 

Понад третина користувачів (38%) здійснювали покупки онлайн. З них 12% є частими покупцями, 15% купують товари декілька разів на рік, і 11% - раз на рік або рідше. Побутова техніка й електроніка лишаються найпопулярнішими товарами онлайн, як і мобільні телефони та аксесуари до них.

 

Повністю результати дослідження можна переглянути тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34815
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
sizoff
5498 дн. тому
Гемиус видит меньше половины уанета, цена этим данным - 3 копейки.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду