detector.media
09.02.2010 14:19
InMind: у IV кварталі 2009 року українська інтернет-аудиторія налічувала 10,4 млн користувачів

За минулий рік аудиторія інтернету в Україні у віці від 15 до 75 років зросла на 2,2 млн осіб і становила 10,4 млн користувачів (28% українців), які користуються інтернетом раз на місяць і частіше. Про це свідчать результати регулярного національного опитування українців, проведеного дослідницькою компанією InMind у грудні 2009 року.

 

Якщо додати до них тих, хто має доступ до інтернету вдома і не користується ним, а також тих, хто користується інтернетом нерегулярно, показник буде вище і становитиме 32% від усіх українців віком 15-75 років.

 

Як пояснює маркетинг-директор InMind Олена Житник, різниця в оцінках розміру інтернет-аудиторії (діапазон коливається від 7 до 15 млн осіб) зумовлена двома причинами. По-перше, в декількох випадках технометричними даними (або даними лічильників) підміняються дані про фактичну кількість користувачів.

 

«Так, декілька унікальних користувачів, зафіксованих лічильниками, можуть виявитися однією й тією самою людиною, яка має декілька комп'ютерів з виходом в інтернет. Крім того, лічильник порахує одного й того самого користувача, який регулярно видаляє cookies, як кілька унікальних користувачів», - поянює вона.

 

Другою причиною різниці є те, що при проведенні оффлайн-опитувань дослідники часто обмежують їхню географію тільки містами з населенням понад 50 тис. мешканців, отримуючи в результаті занижені абсолютні показники.

 

«Особливістю досліджень InMind є загальнонаціональне охоплення, не обмежене тільки міським населенням країни», - зауважує пані Житник.

 

Інформація про дослідження:

Загальнонаціональне репрезентативне дослідження мешканців України віком 15-75 років методом по квартирного особистого опитування. Вибірка стохастична, репрезентативна, N=1500, теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%. До регулярних інтернет-користувачів зараховані респонеднети, які користуються інтернетом (крім WAP) хоча б раз за останній місяць.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY