ІнАУ оголосила тендер на вимірювання української інтернет-аудиторії

2 Лютого 2010
23594
2 Лютого 2010
11:47

ІнАУ оголосила тендер на вимірювання української інтернет-аудиторії

23594
ІнАУ оголосила тендер на вимірювання української інтернет-аудиторії

Інтернет-асоціація України (ІнАУ) оголосила конкурс на виконання соціологічних вимірювань української аудиторії інтернету. Переможця тендеру оберуть 25 лютого, заявки на участь приймаються до 15 лютого. Про це на прес-конференції 1 лютого повідомила голова правління ІнАУ Тетяна Попова, пише ProIT.

 

Як розповів член правління ІнАУ Олександр Ольшанський, члени асоціації зацікавлені в проведенні власного дослідження, оскільки методики вимірювання інтернет-аудиторії, котрі використовуються нині, не дають точних і об'єктивних даних. Так, за різними оцінками, на кінець 2009 року аудиторія інтернету варіюється від 8 до 15 млн осіб.

 

Дослідження аудиторії, заплановані ІнАУ, будуть фіксувати дані про інтернет-сесії (адреса відвідуваної сторінки, глибина і час перегляду, тип браузера, сторінка переходу та IP-адреса) й оброблятимуть їх, узгоджуючи з даними демографічного профілю користувача й інформацією про його персональний комп'ютер.

 

Серед основних вимог до методики - офлайн-рекрутинг учасників досліджуваної панелі, автоматичний збір даних шляхом встановленої на комп'ютер учасника панелі програмних і програмно-апаратних засобів, офлайн-контроль за станом досліджуваної панелі, а також проведення загальнонаціональних офлайн-досліджень для визначення соціально-демографічних пропорцій інтернет-користувачів не рідше одного разу в квартал.

 

Як повідомляє «МедіаБізнес», панель складатиметься з 2-3 тисяч учасників. За словами Олександра Ольшанського, вартість такого дослідження становитиме від 100 тисяч доларів за весь період контракту (3 роки). Основним замовником і покупцем даних стане ІнАУ, однак конкурс передбачає, що дослідницькій компанії буде надане право продавати свої звіти іншим учасникам ринку.

 

Нагадаємо, що влітку 2008 року тендер на вимірювання інтернет-аудиторії провела Українська асоціація інтернет-реклами (УАІР). Перемогу здобули компанії GfK Ukraine та Gemius Ukraine. Перша займається офлайновими дослідженнями, друга - онлайновими. За даними Gemius Ukraine, оприлюдненими «МедіаБізнесом», у листопаді 2009 року аудиторія українського інтернету нараховувала 7,6 млн осіб.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23594
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду