iVOX: Інтернет відбирає третину споживачів у традиційних медіа

6 Серпня 2009
24301
6 Серпня 2009
14:22

iVOX: Інтернет відбирає третину споживачів у традиційних медіа

24301
iVOX: Інтернет відбирає третину споживачів у традиційних медіа

Близько третини українських споживачів медіа, отримавши можливість використовувати інтернет, почали витрачати менше часу на традиційні ЗМІ. Про це свідчать результати онлайн-опитування понад 2 тисяч респондентів щодо використання інтернету в Україні, проведеного компанією iVOX у червні.

 

Зокрема 35 % респондентів зазначили, що стали набагато менше слухати радіо, 27,9 % - стали менше переглядати телепрограми, 24,1 % - стали набагато менше часу приділяти читанню журналів, а 18,5% - книжок. Водночас для певного проценту респондентів час, який приділявся традиційним медіа, не зменшився. Знайшлись навіть такі, які навпаки почали приділяти більше уваги традиційним медіа з появою інтернету.

 

Респондентам ставили запитання «Після того, як Ви почали користуватись Інтернетом, скільки часу Ви почали витрачати на...»:

 

 

 

Як свідчать результати опитування, при визначенні довіри до інформації, що отримується через інтернет, користувачі головним чином керуються характером відповідної інформації, про що сказали половина респондентів. У цілому рівень довіри до інтернету суттєво перевищує рівень недовіри: довіряють 46%, а не довіряють лише 5% респондентів.

 

Респондентам ставили запитання «Наскільки Ви довіряєте тій інформації, яку Ви отримуєте шляхом використання Інтернет?»:

 

 

 

Якщо ж говорити про оцінку об'єктивності інтернету як ЗМІ, респонденти схиляються до думки, що або інтернет-ЗМІ так само об'єктивні, як і традиційні ЗМІ (такий варіант відповіді відзначили 33% респондентів), або є навіть більш об'єктивними (цієї думки дотримуються 39% респондентів ). І тільки 11% опитаних вважають традиційні ЗМІ (газети, телебачення та інше) більш об'єктивними.

 

Респондентам ставили запитання «Якщо порівнювати традиційні ЗМІ (газети, телебачення та інше) та інтернет-ЗМІ, то, на Вашу думку...»:

 

 

 

У дослідженні також вивчалося використання інтернету як засобу комунікації, зокрема спілкування через соціальні мережі, значення інтернету в житті користувачів, кількість часу, яку респонденти приділяють світовій мережі та найпопулярніші послуги, якими вони користуються онлайн.

 

Довідка:

iVOX -  незалежне бюро досліджень, що спеціалізується на проведенні онлайн-досліджень на базі панелі iVOX, а також використовуючи бази респондентів, надані клієнтами. Опитування проводяться за допомогою дослідницької онлайн-платформи Socratos і спеціальної методології.  iVOX працює в Бельгії з 2004 року і з 2008 року в Україні, проводячи дослідження для клієнтів з FMCG і фінансового сектору, комунікаційних і консалтингових агенції, урядів, університетів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24301
Читайте також
26.08.2009 12:30
Марко Дармограй
, Володимир Ференц, для «Детектор медіа»
45 908
13.08.2009 09:55
Марина Коцюба, для «Детектор медіа»
25 338
12.08.2009 13:18
Элизабет Джадж (Elizabeth Judge), The Times, Великобритания
30 388
31.07.2009 11:47
Владимир Санин, OpenSpace
19 860
20.07.2009 09:00
Ольга Веснянка, для Детектор медіа
59 547
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду