Харківський адміністративний суд не дозволив відключити «Мелодію»

7 Вересня 2009
23854
7 Вересня 2009
11:23

Харківський адміністративний суд не дозволив відключити «Мелодію»

23854
Харківський адміністративний суд не дозволив відключити «Мелодію»

4 вересня Адміністративний суд міста Харкова виніс ухвалу, якою зупинив дію рішення Національної ради №1665 від 2 вересня, яке анулювало ліцензію АТ «Онікс» (радіо «Мелодія»). Про це ТК повідомив співвласник «Онікса» Станіслав Карпій. Згідно з рішенням судді Самойлової, ухвала підлягає негайному виконанню.

 

До Адміністративного суду міста Харкова звернулася компанія «Онікс», оскаржуючи рішення Нацради про виконання припису Генеральної прокуратури, яким мовника позбавили ліцензії за несплату ліцензійного збору (детально про це ТК повідомляла 2 вересня). Нагадаємо, що в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко, коментуючи рішення по «Оніксу», передбачав розвиток подій у судовому порядку. За його словами, радіостанція, щоб не припиняти мовлення, має оскаржувати рішення Нацради в суді і просити суд своєю ухвалою до вирішення питання по суті призупинити дію рішення Національної ради про анулювання ліцензії.

 

Начальник юридичного управління Нацради Михайло Пушкаренко повідомив ТК, що на цей момент Національна рада офіційно ще не отримувала ухвали Харківського адміністративного суду. «Але в принципі, цього (судового позову. – ТК) слід було чекати, бо це нормальна реакція компанії, яка захищає себе, і ми не вбачаємо в цьому нічого поганого», – додав він. За словами пана Пушкаренка, Нацрада у своїй практиці має вже десятки подібних випадків, коли компанії оскаржували її рішення.

 

Що ж до подальших дій Нацради, начальник юридичного управління наголосив, що регуляторний орган діятиме виключно в правовому полі. «Ми виконали припис Генеральної прокуратури, ухваливши рішення. Компанія "Онікс" звернулася до суду. Відповідно, ми оскаржимо ухвалу цього суду. Тому що прийняли рішення і вважаємо, що в ньому була потреба, оскільки компанія працює, м'яко кажучи, не в межах правового поля і Генеральна прокуратура звернула на це увагу. А далі будемо чекати розгортання подій у суді», – сказав Михайло Пушкаренко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23854
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду