Нацрада зареєструвала «Савік Шустер студію». У компанії 8 засновників

2 Вересня 2009
30380
2 Вересня 2009
15:10

Нацрада зареєструвала «Савік Шустер студію». У компанії 8 засновників

30380
Нацрада зареєструвала «Савік Шустер студію». У компанії 8 засновників

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 2 вересня зареєструвала ТОВ «Савік Шустер студія» як суб'єкт інформаційної діяльності, вид діяльності - студія-виробник. Компанія займатиметься виготовленням політичних програм та суспільних проектів.

 

Як стало відомо з реєстраційних документів, студія має 8 власників-засновників. Це компанія «Монарт девелопмент груп лтд» (Британські Віргінські острови), ТОВ «НВФ Талер» (м. Київ; пов'язують з головою Шевченківської РДА Віктором Пилипишиним), ТОВ «Аваль-Брок» (м. Київ), ТОВ «Машбудінвест» (м. Київ) та громадяни України Товстий Олександр Анатолійович, Єлізаров Павло Олександрович (екс-заступник міністра транспорту і зв'язку, член Народної партії), Загарія Валентин Миколайович (керуючий партнер юридичної фірми «Спенсер і Кауфман»). А також, власне, сам Савік Шустер.

 

Аналогічні дані «Детектор медіа» отримала від Головного міжрегіонального управління статистики Держкомітету статистики у м. Києві.

 

 

 

Нагадаємо, у серпні  газета «КоммерсантЪ-Украина» зарахувала до засновників продакшену  кількох українських політиків. Зокрема - кандидата у президенти Сергія Тігіпко, екс-міністра транспорту та зв'язку Миколу Рудьковського, депутата від БЮТ Валерія Писаренка, голову адміністрації Шевченківського району Києва Віктора Пилипишина, єкс-заступника міністра транспорту та зв'язку Павла Єлізарова та керівного партнера ТОВ «Аваль-Брок» Дмитра Полковського. Тоді Савік Шустер назвав публікацію «Коммерсанта» чорним піаром.

 

ТК спробувала отримати додаткову інформацію про зазначених осіб та компаній і зв’язатися з ними.

 

ТОВ «Аваль-Брок». За інформацією учасників фінансового ринку, компанія вже давно не пов’язана з «Раййфайзен банк Аваль» чи його колишніми власниками – вона належить керівному партнеру Дмитру Полковському. За даними управління статистики, засновники підприємства – Дмитро Полковський, ТОВ «Консалтинговий блок» та кіпрська компанія «Ейвіелбі лімітед». За припущеннями співрозмовників ТК,  для продакшену Шустера Полковський – співвласник  радше номінальний. Проте пов’язувати його з прізвищем конкретного політика чи політичної сили ніхто не став. Із самими Дмитром Полковським зв’язатися не вдалося. 

 

ТОВ «Машбудінвест» свого часу було власником майже 20% СГ ТАС (страхова компанія Сергія Тігіпка). Його засновником є кіпрська компанія «Агімант лімітер», керівником - Андрій Меліневський. Телефони, які компанія вказала у своїх даних у ЄДРПОУ, виявилися недійсними. 

 

ТОВ «НВФ "Талер"» також належить «офшорці» («Перфектум лімітед»). Інтернет-джерела пов’язують її з Віктором Пилипишиним. Директор – Наталія Дубасова. Телефони компанії також виявилися недійсними. 

 

Валентин Загарія навідріз відмовився спілкуватися з кореспондентом ТК з даного приводу. Джерела ТК зазначають, що його юридична фірма супроводжувала випуск єврооблігацій України, співпрацюючи з Мінфіном та Кабміном Юлії Тимошенко, зокрема Георгієм Берадзе. Підтвердити чи спростувати паралелі, на жаль, неможливо через небажання пана Загарії спілкуватися. 

 


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30380
Читайте також
16.09.2009 09:10
Отар Довженко
24 525
14.09.2009 19:28
Александр Пасховер, журнал «Корреспондент»
23 194
10.09.2009 10:35
Дмитрий Гомон, «Сегодня»
39 406
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Плохо ли сработал коммерсант?
5327 дн. тому
Плохо. Список не тот. Коммерсант напечатал список, умно разосланный Русланом Леоненко (пиарщик Истила) в виде псевдозаказа и инсайдерской инфы. Коммерсант не проверяя схавал
"Ха-ха" три раза!
5343 дн. тому
Да, признаю - здесь ошибся: 15 августа - дата, на которую дан ответ о составе учредителей. Этот запрос ТК подала после публикации Ъ. Мои извинения. Однако это только придает новый колорит ситуации: когда Савику задавали вопрос о составе учредителей, он уже давно знал, кто в этом списке. Но соврал.
бум
5343 дн. тому
все-таки вы как-то странно читаете документы, "ха-ха". Дата регистрации - 21 июля, дата регистрационных действий - 4 августа.
"Ха-ха" три раза!
5343 дн. тому
Ну и кто оказался прав? И плохо ли сработал "Коммерсант"? Обратите внимание на дату регистрации - 15 августа, на следующий день после публикации в Ъ. Всем понятно, что если регистраци была 15-го, то все документы были готовы намного раньше. И когда Савик Шустер заявил "Коммерсанту" накануне регистрации: "Это совершенно другие люди",– он просто соврал.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду