«Оболонь» пропонує Телеглядацькій асоціації батьків спільно профінансувати дослідження впливу реклами «Футбол без пива не футбол»

31 Серпня 2009
16032
31 Серпня 2009
11:59

«Оболонь» пропонує Телеглядацькій асоціації батьків спільно профінансувати дослідження впливу реклами «Футбол без пива не футбол»

16032
«Оболонь» пропонує Телеглядацькій асоціації батьків спільно профінансувати дослідження впливу реклами «Футбол без пива не футбол»

ЗАТ «Оболонь» пропонує Телеглядацькій асоціації батьків України спільно профінансувати незалежне маркетингове дослідження рекламних повідомлень, які містяться в ролику зі слоганом «Футбол без пива не футбол». Про це йдеться в офіційній заяві пивної компанії, яку вона надала «Детектор медіа» у відповідь на звернення Телеглядацької асоціації батьків, котра, у свою чергу, закликала прибрати з ефіру ролик, що пов'язує футбол з пивом.

 

«Відомо, що футбол та пиво мають тісні асоціації. Саме пивні бренди найчастіше і найактивніше підтримують футбольні чемпіонати, футбольні клуби та спортивні змагання. Зважаючи на це, маркетологи компанії "Оболонь" застосували адресну комунікацію до вболівальників футболу, використовуючи слоган "Футбол без пива не футбол"», - пояснюють в «Оболоні» появу ролика із сумнівним слоганом та додають, що ця реклама транслюється виключно під час футбольних матчів та спортивних програм.

 

Незалежне дослідження, яке «Оболонь» пропонує провести Телеглядацькій асоціації батьків, має об'єктивно з'ясувати сприйняття рекламних роликів телеглядачами. «У ході дослідження ми виявимо ставлення та трактування споживачами рекламного послання. Якщо дослідження доведе, що споживачі сприймають наше повідомлення як ультимативну вказівку споживати пиво, ми готові змінити рекламне повідомлення», - заявляє рекламодавець.

 

Загалом у компанії «Оболонь» запевняють, що пропагують відповідальне споживання пива. Як приклад наводять спецпроект у журналі «Контракты за месяц», де публікуються тексти про важливість відповідального ставлення до споживання алкоголю, зокрема пива. Також «Оболонь» планує запустити спеціалізований сайт про розвиток культури споживання пива в Україні, а на етикетках розміщуватиме застережні повідомлення про недопустимість споживання пива особами до 18 років, вагітними жінками та водіями.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16032
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Прикол
5328 дн. тому
Бред. Вони, що збираються досліджувати у дитячому садочку вплив такої реклами на дітей?????????????????????????????? Маразм...................В яслях треба буде крутити рекламу, а потім 20 років чекати на результат, чи стане дитина пивним алкашем, чи ні??Так можна поширити і порнографію, а потім сказати що ми мали на увазі якусь адресну аудиторію. На лице було порушення закону Про рекламу за яке потрібно відповідати. Оболонь же намагається перевесту увагу ЗМІ у бік своєї ніби пухнастості щодо споживачів. Як би останнє було правдою, то на першу ж вимогу споживачів, така негативна реклама була б припинена, але ж Оболонь відмовилась припиняти рекламу.
Сергій
5360 дн. тому
они еще хотят доследить вред - он и так понятен!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду