Російський письменник Петро Хомяков попросив у Віктора Ющенка політичного притулку

13 Серпня 2009
20767
13 Серпня 2009
17:19

Російський письменник Петро Хомяков попросив у Віктора Ющенка політичного притулку

20767
Російський письменник Петро Хомяков попросив у Віктора Ющенка політичного притулку

Російський учений і письменник Петро Хомяков написав листа Президенту України із проханням надати йому політичний притулок. Про це повідомляє УНІАН.  

 

На думку Хомякова, Україна під керівництвом Віктора Ющенка стала «цивілізованою, демократичною державою». Сьогодні на прес-конференції у Києві він заявив, що ввважає себе жертвою політичного переслідування за свої переконання.  

 

Формально професора звинувачують за статтею 282, ч. 1  Кримінального кодексу Російської Федерації (створення екстремістської організації).  

 

Письменник  називає цей закид абсурдним. Він заявляє: «Цієї організації ("Північне братерство") не існує як такої. Абсолютно очевидно, що це звинувачення є лише приводом для того, щоб примусити мене мовчати».

 

Причиною тиску Хомяков вважає свої аналітичні висновки щодо внутрішньої нестійкості російського режиму. Зокрема, про те, що «агресивна політика Російської Федерації є конвульсійною спробою збереження влади Кремля в умовах системної кризи і розвалу Росії, що фактично відбувається, все це є загрозою російській владі»

 

Учений  зазначає: якщо Президент відмовить йому в наданні громадянства, він  шукатиме іншу країну, де зможе працювати. «Живим до Росії не повернуся, мені до Росії дороги назад немає», - сказав він журналістам.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20767
Читайте також
12.08.2009 13:18
Элизабет Джадж (Elizabeth Judge), The Times, Великобритания
30 386
12.08.2009 12:29
Артем Вакалюк, Sostav.ua
39 872
11.08.2009 15:52
Євген Булавка
для «Детектор медіа»
47 625
11.08.2009 13:51
Ольга Гончарова, «Коммерсантъ»
37 539
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Злой
5366 дн. тому
Ниночка, скоро все дауны, осядут на Украине.
ніна
5366 дн. тому
Скоро у Раші залишуться лише дауни
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду