Російський журналіст відмовився від громадянства через тортури у СІЗО

5 Лютого 2008
37480
5 Лютого 2008
09:15

Російський журналіст відмовився від громадянства через тортури у СІЗО

37480
Російський журналіст відмовився від громадянства через тортури у СІЗО
Співзасновник російського тижневика «Новый Петербургъ» Микола Андрущенко, засуджений наприкінці листопада 2007 року до двох місяців ув’язнення, вирішив відмовитись від російського громадянства, повідомляє Lenta.Ru.
 
Таке рішення він прийняв через тортури, яких зазнав у слідчому ізоляторі. Звяву про відмову від громадянства Андрущенко відправив Президентові Росії Володимиру Путіну, генеральному прокурору Юрію Чайці, главам західних держав та міжнародним правозахисним організаціям.
 
За словами генерального директора видавничого дому «Новый Петербургъ» Алевтини Агєєвої, Андрущенка піддавали «тортурі холодом»: у СІЗО 64-річого журналіста садовили до камери без матраца та ковдри.
 
Андрущенко був затриманий 23 листопада 2007 року за звинуваченням у перешкоджанні здійсненню правосуддя та наклепі щодо суду в публікаціях журналіста.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37480
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
местный
5935 дн. тому
А что он будет делать после ,,обработки,, у наших ментов?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду