detector.media
13.08.2009 17:19
Російський письменник Петро Хомяков попросив у Віктора Ющенка політичного притулку

Російський учений і письменник Петро Хомяков написав листа Президенту України із проханням надати йому політичний притулок. Про це повідомляє УНІАН.  

 

На думку Хомякова, Україна під керівництвом Віктора Ющенка стала «цивілізованою, демократичною державою». Сьогодні на прес-конференції у Києві він заявив, що ввважає себе жертвою політичного переслідування за свої переконання.  

 

Формально професора звинувачують за статтею 282, ч. 1  Кримінального кодексу Російської Федерації (створення екстремістської організації).  

 

Письменник  називає цей закид абсурдним. Він заявляє: «Цієї організації ("Північне братерство") не існує як такої. Абсолютно очевидно, що це звинувачення є лише приводом для того, щоб примусити мене мовчати».

 

Причиною тиску Хомяков вважає свої аналітичні висновки щодо внутрішньої нестійкості російського режиму. Зокрема, про те, що «агресивна політика Російської Федерації є конвульсійною спробою збереження влади Кремля в умовах системної кризи і розвалу Росії, що фактично відбувається, все це є загрозою російській владі»

 

Учений  зазначає: якщо Президент відмовить йому в наданні громадянства, він  шукатиме іншу країну, де зможе працювати. «Живим до Росії не повернуся, мені до Росії дороги назад немає», - сказав він журналістам.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY