Кабельники просять Нацраду тимчасово припинити перевірки

12 Серпня 2009
18408
12 Серпня 2009
15:17

Кабельники просять Нацраду тимчасово припинити перевірки

18408
Кабельники просять Нацраду тимчасово припинити перевірки

Асоціація кабельників «Укртелемережа» звернулася до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з проханням тимчасово обмежити проведення планових та позапланових перевірок з огляду на Постанову Кабміну №502 «Про тимчасові обмеження щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності на період до 31 грудня 2010 року». Про це йдеться в повідомленні «Укртелемережі».

 

За інформацією асоціації, відповідно до роз'яснень Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, дія постанови поширюється й на Нацраду.

 

«Водночас, представники Нацради перевірки провайдерів програмної послуги не припинили. За червень-липень 2009 року на засіданнях Нацради було розглянуто близько 100 питань щодо проведення перевірок. Окрім того, Національною радою 24.06.2009 р. рішенням №1183 було затверджено план проведення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги України на друге півріччя 2009 року, який передбачає проведення 164 планових перевірок», - йдеться у повідомленні «Укртелемережі».

 

На думку асоціації, суб'єкти господарювання, що зазнали перевірки з дати набуття чинності постановою, мають право звернутися за захистом інтересів до суду - про анулювання санкцій за результатами перевірок.

 

Виконуючий обов'язки голови Нацради Андрій Мірошниченко сказав ТК, що листа асоціації наразі не отримав, тому прокоментувати звернення кабельників зможе згодом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18408
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду