«Укртелемережа» готує ще один судовий позов проти Нацради

13 Травня 2008
26958
13 Травня 2008
16:30

«Укртелемережа» готує ще один судовий позов проти Нацради

26958
«Укртелемережа» готує ще один судовий позов проти Нацради
Президент асоціації «Укртелемережа» Василь Аніпченко збирається подавати позов до Донецького адміністративного суду на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення за стягнення, за його словами, незаконного ліцензійного збору. Про це він повідомив під час Днів кабельного телебачення України в селищі Гаспра (Крим). 
 
У коментарях «ТК» пан Аніпченко розповів: «Я став власником компанії-кабельного оператора в Донецькій області (не буду називати якого, доки ми остаточно не подали документи до суду). 5 травня моя компанія отримала ліцензію провайдера програмної послуги. Я переглянув документи, за якими сплачувався ліцензійний збір, і з’ясувалося, що сплата ліцензійного збору не передбачена законодавством для отримання провайдерської ліцензії». 
 
За його словами, серед позивних вимог є стягнення з Нацради вартості ліцензійного збору та належних платежів. Цим судовим позовом Василь Аніпченко планує створити прецедент і змусити Національну раду відмовитися від стягнення ліцензійного збору з кабельних операторів. 
 
Також «Укртелемережа» у квітні цього року подала 3 позови до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування 17 рішень Нацради. Окрім цього, у травні асоціація збирається написати звернення до Генеральної прокуратури щодо проведення позапланової перевірки Нацради через невиконання останньою закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». 
 
За словами голови Національної ради Віталія Шевченка, Нацрада вже звикла до судових позовів Василя Аніпченка. Щодо законності ліцензійного збору з провайдерів програмної послуги він зазначив: «Національна рада по відношенню до компаній-кабельних операторів робить усе так, як це належить робити відповідно до закону й інших нормативних актів». 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26958
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду