Асоціація «Укртелемережа» звернулася до президента НТКУ з відкритим листом стосовно «Євробачення»

6 Серпня 2008
23732
6 Серпня 2008
12:55

Асоціація «Укртелемережа» звернулася до президента НТКУ з відкритим листом стосовно «Євробачення»

23732
Асоціація «Укртелемережа» звернулася до президента НТКУ з відкритим листом стосовно «Євробачення»

Сьогодні Асоціація «Укртелемережа», що об’єднує українських провайдерів кабельного ТБ, оприлюднила відкритий лист до в.о. президента НТКУ Василя Ілащука.

Лист стосується претензій, що їх НТКУ пред’явила до кабельних операторів, які показали у своїх мережах пісенний конкурс «Євробачення-2008» у трансляції російського каналу «РТР-Планета». «Укртелемережа» просить відкликати претензії на підставі того, що кабельні оператори не мають можливості впливати на ретрансльований у своїх мережах контент, та вирішувати питання безпосередньо з представниками «РТР-Планета» в Україні.

Нижче наводимо текст листа повністю.
 

В.о. президента Національної телекомпанії України

Ілащуку В.С.

04119, Київ, вул. Мельникова,42

Щодо претензії НТКУ до провайдерів програмної послуги

 

Шановний Василю Степановичу!

Асоціація «Укртелемережа» є добровільним об'єднанням операторів телемереж України, яка нараховує 280 членів із всіх областей України та Автономної Республіки Крим, що надають послуги кабельного телебачення більше мільйону абонентів України.

У зв'язку з численними запитами на адресу Асоціації «Укртелемережа», від імені та за дорученням своїх членів, звертаємось до Вас з приводу наступного:

Національна телекомпанія України здійснює наземне ефірне мовлення на території України, тобто відповідно до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (ст.1 Закону) телепрограма УТ-1 входить до переліку універсальної програмної послуги.

Згідно до п. 9 ст. 39 Закону провайдери програмної послуги зобов'язані забезпечити усім абонентам можливість отримання програм універсальної програмної послуги та включити такі програми до всіх пакетів програм. При цьому законодавець не врахував об'єктивні та суб'єктивні причини, які для деяких провайдерів програмної послуги унеможливлюють належне виконання вимог Закону.

Це, передусім, викликане тим, що сигнал УТ-1 відсутній на супутнику. Прийом телепрограми з ефіру погіршується природними умовами, технологічними перешкодами, особливостями розташування багатоканальних телемереж провайдерів програмної послуги, технічними характеристиками обладнання передавальних-центрів (РТПЦ), тощо. Слід також зазначити, що колективні приймачі, завдяки яким громадяни мали можливість отримувати сигнал телекомпанії, у занепаді.

Але, оператори кабельного телебачення, не звертаючи уваги на постійні перешкоди у прийомі ефірного сигналу Вашої телекомпанії, завжди прикладають максимум зусиль, щоб довести телепрограму до абонентів у належній якості, завдяки чому Національна телекомпанія має можливість збільшити кількість своїх глядачів та прихильників.

Деякі провайдери програмної послуги навіть за власний рахунок прокладають оптоволоконний кабель до ретранслятора, щоб забезпечити абонентам якість сигналу УТ-1.

Незважаючи на те, що кабельники сприяють поширенню телепрограми, збільшенню її рейтингу, аудиторії, Національна телекомпанія України пред'являє матеріальні претензії до більшості провайдерів програмної послуги з приводу ретрансляції у складі телепрограми «РТР Планета» (представник- ТОВ «Торсат», м.Київ) Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення – 2008».

Хоч би керівництву телекомпанії достатньо відомо, що оператори кабельного телебачення (провайдери програмної послуги) здійснюють ретрансляцію телепрограм в реальному часі, без змін та не мають можливості за суттєвістю своєї діяльності впливати на зміст телепрограм.

Нам відомо, що на цей крок НТКУ підштовхує націоналістично орієнтоване керівництво Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення, що є не безпечним втягуванням телекомпанії до конфлікту між учасниками ринку із платного доступу до телепрограм і Нацрадою.

На підставі вищезгаданого, переконливо просимо Вас відкликати свої претензії до провайдерів програмної послуги, та вирішувати проблемні питання безпосередньо із представниками   телепрограми «РТР Планета» в Україні.

Сподіваємось на порозуміння та подальшу співпрацю з боку керівництва НТКУ.

З повагою,
Президент
В.Л. Аніпченко
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23732
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Уничтожитель дебилов
5751 дн. тому
Компания из НТКУ и Нацирады решили подзаработать деньжат на исках к кабельщикам, не имея на то никаких оснований. Даже главный дебил Ш признает, что право на распрстранение кналов имеет национальная компания и ее международные версии, т.е. РТР-планета показывала Евровидение законно!!! ДОЛОЙ ДЕБИЛОВ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду