На конференції КНМП проголосували за Юрія Луканова та означили програму діяльності

10 Жовтня 2009
15342
10 Жовтня 2009
20:38

На конференції КНМП проголосували за Юрія Луканова та означили програму діяльності

15342
На конференції КНМП проголосували за Юрія Луканова та означили програму діяльності

Юрія Луканова переобрали головою комітету Київської незалежної медіа-профспілки. Відповідне рішення ухвалили 10 жовтня на звітно-виборній конференції КНМП.

 

Змін зазнав склад комітету організації. Відтепер до нього входять Михайлина Скорик, Остап Кривдик, Юка Гаврилова, Андрій Яніцький, Віталій Мороз, Михайло Глуховський. Поза діяльністю комітету нині Тетяна Якубович, Юрій Михайлевич та Сергій Швець.

 

Оновлена ревізійна комісія відтепер діятиме під керівництвом Юрія Шеляженка та у складі Павла Булгака і Василя Натоки.

 

Позитивної думки про головне кадрове призначення екс-керівник та член комітету КНМП Михайлина Скорик: «КНМП очолила людина, яка добре себе зарекомендувала та освоїла роботу».

 

Коментуючи новий склад комітету пані Скорик зауважила, що у до нього, на жаль, не увійшли представники телеканалів.

 

Іншої думки щодо призначення пана Луканова Юрій Михайлович, який входив до складу попереднього комітету КНМП і сам претендував на посаду голови комітету медіа-профспілки. Він розповів ТК, що відтепер підтримуватиме Всеукраїнську незалежну медіа-профспілку. «Осередки лишають КНМП і переходять до НМПУ. Тепер Луканов лишиться сам і почнеться масовий відтік людей до Романа Скрипіна. Він зараз неофіційно займається переманюванням людей з київської у всеукраїнську профспілку і створенням на її базі місцевої київської організації. І я йому активно допомагатиму», - пообіцяв пан Михайлович.

 

Він переконаний, що київська профспілка виконує свою місію лише частково. «Напередодні виборів КНМП має боротись проти цензури власників ЗМІ. Натомість журналісти не отримують реального бойового захисту, тому що з керівництвом каналів потрібно не домовлятись, а в агресивній формі змушувати дбати про свободу слова. Луканов на прикладі конфлікту у НТКУ довів, що на це нездатний», - заявив Юрій Михайлевич.

 

Під час конференції пан Луканов оприлюднив програму діяльності КНМП на 2009-2010 роки.

 

Першочерговим завданням він назвав створення кредитної спілки. «Від коштів, які на підтримку профспілки надала одна з партій, у нас лишилося 150 тисяч гривень, - розповів ТК Юрій Луканов, - Але ми ці гроші роздавали направо і наліво, допомагаючи журналістам, і не завжди керуючись потребами КНМП. Та дбайливий господар думає, не стільки як фінанси витратити, а як їх примножити». На думку пана Луканова, кредитна спілка має розробляти механізми збільшення коштів, що використовуватимуться для допомоги журналістам. «Йдеться вже не про звичайну допомогу, адже профспілка не є фондом соціального забезпечення. Це буде допомога, яка віддаватиметься під низькі пільгові проценти, як у кредитних спілках при Києво-Могилянській академії та Київському Національному університеті імені Тараса Шевченка», - зазначив Юрій Луканов. За його словами такий фінансовий розподіл за умов ретельного контролю є доволі ефективним.

 

Також Юрій Луканов планує створити спілки юристів при КНМП. «У нас зараз є троє найактивніших фахівців з права, які діють незалежно. І вважаю, що їх діяльність була б ефективнішою, якби вони об'єднались формально чи неформально в якусь організацію при профспілці. Тим більше, що зараз ми отримали гранд U-Media на підтримку журналістів під час передвиборчої компанії. І я би хотів залучити до цієї роботи всіх наших юристів», - зазначив пан Луканов. Головним претендентом на посаду координатора юридичних спілок він вважає Романа Головенка.

 

Він переконаний у необхідності організації об'єднання друзів журналістів та, власне, профспілки, до якого увійдуть політики, урядовці та науковці. Втім, щодо конкретної форми організації голова КНМП ще не визначився. «Раніше ми зі своїми друзями та прихильниками у владі, уряді, які могли би підтримувати профспілку, майже не співпрацювали. І тепер хочемо ініціювати цю роботу, щоб відродити неформальні зв'язки і розвинути їх у якийсь формальний характер», - розповів пан Луканов.

 

Окрім цього пан Луканов планує реформувати КНМП з метою розширити вплив організації на інші регіони України.

 

Рішуче розкритикував програму пана Луканова Юрій Михайлович. Зокрема, створення кредитної спілки він назвав аферою: «Люди хочуть робити на КНМП гроші. Грубо кажучи це фінансова піраміда. Не може медійна профспілка так заробляти».

 

Пані Скорик бачить позитивні перспективи для київської медіа-профспілки у співпраці з всеукраїнською незалежною медіа-профспілкою. За її словами, посилення взаємодії КНМП з НМПУ має полягати у поглибленні комунікацій з регіональними представниками профспілки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15342
Читайте також
10.09.2009 09:02
Денис Жарких
, для «Детектор медіа»
36 008
29.08.2009 09:50
Михайлина Скорик
, для «Детектор медіа»
28 379
27.08.2009 19:08
Денис Жарких
, для «Детектор медіа»
24 734
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
профсоюзник
4995 дн. тому
уж большего плута чем Скрыпин или Михайлович - еще поискать. А Луканов - это проверенный кадр. Только за КНМП
профсоюзница
5310 дн. тому
КНМП - це болото. В цьому болоті квакають деякі жаби, а нормальні люди ділом займаються (жаби - Луканов, Скорик, Гав; нормальні люди - Михайлович, Скрипін). P.S. собаки гавкають, а караван іде. розмову завершено!
Фарс КНМП
5312 дн. тому
Для Хехе: Професій піарщика - нормальна. Але після Гельмана, Павловського, Піховшека, Березовця, Томенка і їхньої братії ніякої поваги до професії політтехнолога бути не може. А Булгак - один із політтехнологів, тільки молодший. Почитайте його блоги на ТК і побачите неприхований піар ЮВТ і БЮТ. :-) Навіщо такі особи серед журналістів КНМП? :-) Для Шеля: Не морочте людям голови - бути одночасно політтехнологом і журналістом це ми вже бачили - Піховшек яскравий приклад. Це однозначно неприпустимий конфлікт інтересів. Але якщо для КНМП це нормально, то зрозуміло, чому Скрипін з НМПУ проти вас.
хехе
5312 дн. тому
имхо, у вас извращенное понимание о работе пиарщика и политтехнолога. Это нормальная профессия, ничем не лучше и не хуже профессии журналиста
shelya
5312 дн. тому
Пане Фарс, Ви кажете смішні та юридично безграмотні речі. У Статуті профспілки, звичайно ж, нема жодного слова про перебування у наших лавах політиків, гвалтівників, піарщиків чи собак дінго тощо. Ці відносини регулюються іншими нормами законодавства. Зокрема, згвалтування є кримінальним злочином, за який Кримінальним кодексом України передбачено певні санкції. А от якщо члена профспілки, наприклад, неправдиво звинувачують у згвалтуванні, легалізований осередок профспілки як громадська організація може на загальних зборах доручити комусь бути громадським захисником обвинувачуваного під час судового розгляду справи. Читайте законодавство, дізнавайтесь цікаві деталі. І не морочте людям голови своїм дурним фарсом ;)
Фарс КНМП
5312 дн. тому
Для Хехе: Булгак в КНМП, це те ж саме, що вихователь дитсадка буде поєднувати цю свою роботу з роботою педофіла :-))) КНМП в такому разі повністю дискредитоване... А устав КПМП часом не дозволяє бути в лавах журн. профспілки гвалтівникам? Вони були б раді - там є молоді жіночки! І жіночкам було б корисно, як зазначає Шеляженко - на них би постійно звертали увагу! :-))) Чи космонавтам можна в КНМП? Є один космонавт, сидить в мерії на Хрещатику. Його членські внески і пожертви могли б суттєво покращити становище КНМП! Зверніть увагу!
Гав
5312 дн. тому
У вас, профсоюзниця, явно сым п"ятниць на тиждень. То виглядаэ з ваших слыв так, що Луканов ы Скорик всых купують, щоб не голосували за невловимого М, а в другый реплыцы за невловимого М саме бидло голосувало. Виходить з ваших же слыв, що свыдомих всых купили. Якы ж вони свыдомы, якщо ъх купити так легко можна? Та й скыльки ж це треба ресрусыв фынансових, щоб ъх купити? Мабуть, Луканов ы Скорик наближаються до олыгархыв?
хехе
5312 дн. тому
По уставу в профсоюзе могут состоять и пиарщики, и технические работники СМИ. Так что нечего наезжать на Павла
профсоюзница
5312 дн. тому
Зрозуміло. Гав-дворовий Сірко Луканова-Скорик Насправді, половина людей Кацан, теж підкуплені, несподівано голосували за Луканова, а за Михайловича голосували ТК, "Параска-інформ" в особі Богдани Бабіч, та інші свідомі люди. А Бидло голосувало за собі подібного P.S. А ти гавай далі, а караван (КНМП) дійде до своєї мети і позбавиться всіляких сявок
Гав
5312 дн. тому
ы один голос профсоюзницы все вирышив. Оди н голос!!!! Правда, рызниця була ынакша за Луканова 115, а за Михайловича 45 чи щось таке. при чому за Михайловича були голоси тыльки подружок Катрусы Кацан та й то не всых. Цыкаво, а з яких фондыв збиралися платити профсоюзницы, якщо за програмою выд лукнова, яку схвалила конференцыя, кошти на допомгу тепер не виплачуються й ыдуть на створення кредитноъ спылки?
профсоюзница
5312 дн. тому
Михайлович, вибач! Перемогти мав ти, але... Перед початком конференції до мене підійшла Скорик та Луканов та запропонували 5 000 матеріальної допомоги, якщо я та делеговані мені голоси будуть віддані за Луканова і не будуть голосувати за тебе. Ще раз вибач... я думаю, я така не одна
Фарс КНМП
5313 дн. тому
Ті аргументи, що ви наводите на захист Булгака, не мають ваги. За вашою логікою, в КНМП слід прийняти також Белянського, Потураєва, Петрова - хлопці з баблом, внески підуть в профспілкову касу. Булгак з 2006 р. поєднує паралельно дві різні й протилежні місії: журналіста та політпіарщика, що є конфліктом інітересів. Витяг з біографії "Опыт политтехнологического консультирования и аналитической поддержки, при проведении избирательных кампаний начиная с 2006 года. В 2006 году политтехнолог на выборах в городе Киеве (Блок Юрия Кармазина). В 2007 году под руководством Тараса Березовца работал в группе райтеров народного депутата Александра Фельдмана. 2008 год – работал в группе политтехнологов на досрочных выборах в Киевсосвет и выборах мера Киева". http://www.polittech.org/index.php?option=com_content&task=view&id=109&Itemid=37
shelya
5313 дн. тому
Булгак - журналіст, фрілансер, тому й в профспілці. Він написав купу текстів, які й близько не мають стосунку до політпропаганди, наприклад: http://www.telekritika.ua/media-suspilstvo/bezpeka/2008-05-20/38481 Крім того, НМД контакти серед політиків профспілці не зайві. Контактувати і навіть співпрацювати ще не значить продатись. І зрештою зважте: якщо журналіст іноді чесно підпрацьовує піарщиком/копірайтером/письменником (чесно - в тому сенсі, що не приховує цього), це не дискредитує його як журналіста.
Фарс КНМП
5313 дн. тому
Дивно, чому в КНМП перебуває Павло Булгак - БЮТівський піарщик? Що він робить серед журналістів та ще й в ревізійній комісії КНМП? Це - фарс. Схаменіться!
хехе
5313 дн. тому
Михайлович, хватит гнать. Приходи помогать лучше! Ну пролетел ты мимо комитета по рейтинговому голосованию, ну - бывает. Это не значит что ты плохой человек или ещё что-то такое. Ты же знаешь, что к тебе все нормально относятся. Давай жить дружно и вместе наше общее дело защищать. Будут еще выборы в НМПУ, займешь там руководящий пост
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду