detector.media
29.07.2009 18:28
Медіа-профспілка зацікавилася, чому на НТКУ непритомніють

Після того, як одна працівниця редакції новин НТКУ знепритомніла на робочому місці, а здоров'я кількох інших погіршилося, комісія Київської незалежної медіа-профспілки перевірила нове приміщення ньюзруму і виявила, що воно не відповідає загальним нормам умов праці, згідно з чинним законодавством України. Про це ТК повідомила прес-служба КНМП.

 

Нещодавно до цього приміщення було переведено ТВО «Новини». Серед порушень у складеному комісією акті зазначено те, що загальна площа окремих приміщень не відповідає нормам по шість квадратних метрів на одну особу: є кімнати, в яких на п'ятнадцяти квадратних метрах працюють чотири особи. В багатьох кімнатах немає вікон для постачання кисню в робоче приміщення, кондиціонери для вентиляції повітря відсутні. «Зі слів працівників ТВО "Новини", це приміщення належним чином не введено в експлуатацію, не погоджено з санепідемстанцією, з пожежною охороною. Виявлено також низку інших порушень», - пише прес-служба КНМП.

 

Комісія КНМП пропонує адміністрації НТКУ перш ніж істотно змінювати умови роботи працівників, ввести належним чином приміщення в експлуатацію з дотриманням санітарних і протипожежних норм згідно із Законом України «Про охорону праці» та усунути всі виявлені порушення.

 

Комітет КНМП має намір розглянути питання про умови роботи працівників НТКУ на найближчому засіданні.

 

«Детектор медіа» з приводу ситуації в новому ньюзрумі отримала офіційний коментар від прес-служби НТКУ.

 

«Новий ньюзрум НТКУ, так само як ньюзрум телеканалу ICTV, приміщення "Шустер live" чи сотні ньюзрумів у всьому світі, дійсно без вікон, але при цьому відповідає всім санітарним нормам. Приміщення має приток повітря, бо побудоване з урахуванням потреб працівників. Наразі у новому ньюзрумі йдуть тренінги, триває переїзд. Йде доопрацювання системи вентиляції, ставиться відповідне обладнання. До 24 серпня (саме на цю дату заплановано офіційне відкриття ньюзруму) все буде зроблено належним чином», - пише прес-служба Першого національного.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY