detector.media
24.06.2009 18:34
Іван Васюник хоче поговорити з «Інтером» і проаналізувати, як телеканали виконують Хартію з моральною комісією

Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник вважає підписання Хартії з дев'ятьма загальнонаціональними телеканалами у березні 2009 року безперечним досягненням Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі за останні рік її роботи. Про це він заявив на черговому засіданні НЕК, яке відбулося 24 червня 2009 року в Кабміні.

 

«Ми виступили проти репресивних кроків, сіли за стіл переговорів. Хоча аналіз НЕК демонструє, що після підписання Хартії є певні зрушення, але все ж на деяких телеканалах (М1, 5-му, "Інтері") спостерігається пропаганда вживання алкоголю та грального бізнесу. З "Інтером" я буду окремо говорити, а щодо інших телеканалів, то треба після літніх канікул провести окреме засідання НЕК щодо результатів виконання зобов'язань, узятих на себе телеканалами. Після чого почнеться новий етап співпраці», - сказав Іван Васюник.

 

На думку віце-прем'єр-міністра, НЕК поступово стає все помітнішим чинником у гуманітарній політиці держави. «Про комісію говорять, критикують, необґрунтовано звинувачують у цензурі», - зазначив він. Васюник вважає, що наступні 3-4 місяців стануть для НЕК вирішальними. Протягом цього періоду комісія має довести свою значущість, але не числом засідань, а вагомістю рішень. Коментуючи недостатнє фінансування НЕК, віце-прем'єр-міністр висловив жаль з того приводу, що для уряду пріоритетніше «нагодувати суспільство», а не виховати морально здорове молоде покоління. Тобто на першому плані у влади стоять економічні, а не гуманітарні питання.

 

Не задоволений віце-прем'єр-міністр і роботою комісії Мінкульттуризму, яка видає прокатні посвідчення на кінопродукцію. Найближчим часом він планує системно проаналізувати роботу цієї комісії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY