Телеканали групи «Інтер» та холдингу Пінчука запроваджують аукціонний тип розміщення реклами

22 Червня 2009
15556
22 Червня 2009
21:01

Телеканали групи «Інтер» та холдингу Пінчука запроваджують аукціонний тип розміщення реклами

15556
Телеканали групи «Інтер» та холдингу Пінчука запроваджують аукціонний тип розміщення реклами

З 1 липня телеканали групи «Інтер» та холдингу Віктора Пінчука запроваджують новий вид продажу рекламного часу - аукціонний. Такий захід дозволить вирішити питання дефіциту ресурсу для тих рекламодавців, які готові платити високу ціну.

 

Заповнюваність рекламних пауз на каналах двох груп сягає максимуму: у найкращий час рекламні блоки ще з травня заповнені на 100%, тому деякі клієнти, навіть з привілейованим типом розміщення, не можуть стати в ефір. «Ми вважаємо, що запровадження  аукціонних блоків вирішить цю проблему», - повідомив ТК консультант телеканалів Дмитро Дутчин.

 

За його словами, аукціонні блоки дозволять системі регулювання ресурсу самостійно визначати ціну, достатню для потрапляння у той чи інший блок: «Піднімаючи ціну, ви стаєте у відповідний блок, якщо не проходите за стандартною ціною. Тобто навіть коли ви розміщуєтеся першим класом і все одно не можете стати, система рекомендує доплатити, пропонує мінімальну ціну, яка існує в блоці. Ви приймаєте цю ціну - і таким чином виштовхуєте іншого клієнта. Рекомендована ціна становить +1 % до ціни попереднього клієнта». Наразі на деяких каналах двох груп до 40% ресурсу реалізується першим класом.

 

На думку керівників сейлз-хаусу, такого заходу буде достатньо, щоб владнати питання нестачі рекламного часу у липні-серпні. У вересні можлива суттєвіша зміна умов, зокрема - підвищення вартості пункту рейтингу для двох телеканалів.

 

Принцип аукціону уперше було запроваджено  минулого року. Проте тоді за ним реалізовувалося максимум 10% ресурсу. Тепер, за прогнозами рекламістів, частка може сягнути 30-40%.

 

Нагадаємо, протягом 2009 року телеканали групи «Інтер» та холдингу Віктора Пінчука двічі змінювали умови розміщення.

 

На лютий вони спочатку встановили середній CPP на рівні $420,57 (за курсом 5,05) при базовій знижці 69,4%, проте одразу ж зрівняли CPP «Інтера» з вартістю ICTV та Нового каналу, довівши середній показник до $429,9. У порівнянні з умовами попереднього року дефляція для різних клієнтів склала 20-30% у гривнях.

 

На період з 1 березня до 1 липня було введено технічні зміни. Фактично ціна залишилася на рівні лютого. При цьому було введено перший клас розміщення, дорожчий на 43% за другий (який дорівнював лютневий ціні). Завдяки цій системі підвищення ціни відбувалося технічним шляхом - залежно від заповнюваності рекламних пауз та бажання рекламодавця.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15556
Теги:
Читайте також
10.07.2009 09:04
«Телекритика»
32 881
26.06.2009 08:49
Артем Вакалюк, «Экономические известия»
35 451
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Работник
5425 дн. тому
Вот он с№ка кризис! Людей сократили, зарплаты не поднимают, а рекламодатели бедные стоят в очереди - все блоки забиты!
lashch
5426 дн. тому
Знайшлися тут захисники свободи слова...мовчали б у тряпочку!!! На прес-конференціях Тимошенко я особисто міг поставити їй будь-яке запитання... А от отримати відповідь від опузєціонера Януковича мені ще жодного разу не вдалося. Тому, панове, сидіть тишком нишком і піддакуйте.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду