Президент підписав заборону рекламувати лікувальні властивості немедичних препаратів

26 Червня 2009
24968
26 Червня 2009
16:05

Президент підписав заборону рекламувати лікувальні властивості немедичних препаратів

24968
Президент підписав заборону рекламувати лікувальні властивості немедичних препаратів

Президент України підписав Закон України «Про внесення зміни до статті 21 Закону України "Про рекламу"» (№ 1465-VІ).

 

Зміни торкнулися лише 9-ї статті закону. Якщо раніше законом заборонялося наголошувати в рекламі на лікувальних властивостях лише косметичних засобів, харчових продуктів, вітамінних та інших харчових добавок, якщо такі властивості не підтверджені у встановленому законодавством порядку спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з охорони здоров'я. То в новій редакції формулювання змінено, а  обмеження розширено, і тепер воно стосується товарів та методів, що не належать до лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24968
Читайте також
22.06.2009 11:58
Роман Головенко, Інститут масової інформації
23 656
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Веддаарди
5425 дн. тому
"Свежий воздух полезен для здоровья". "Если хочешь быть здоров - закаляйся". Реклама с такими словами теперь запрещены на Украине. Запрещено рекламировать здоровый образ жизни! Против СПИДа и венерических заболеваний помогают только презервативы - реклама "пуританского" образа жизни, супружеской верности и девственности до брака - это запрещено! Ура, Украина!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду